Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on vangittu murhasta epäiltynä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Penttilän epäiltynä 52-vuotiaan helsinkiläisnaisen murhasta.

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä Helsingin hovioikeudessa maaliskuussa 2018. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Vangitsemisvaatimuksen esitti tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth.

Poliisi epäilee, että Penttilä on surmannut Helsingin Kalliossa 52-vuotiaan naisen 13. huhtikuuta. Vainaja löydettiin omasta asunnostaan kolme viikkoa myöhemmin, 4. toukokuuta. Poliisi otti Penttilän kiinni kaksi päivää kestäneiden tutkimusten jälkeen.

Rikosylikomisario Jari Koski vahvisti eilen Ylelle, että poliisi selvittää tapausta murhana.

Koski perusteli ankarinta mahdollista rikosnimikettä sillä, että henkirikos on poliisin käsityksen mukaan tehty vakaasti harkiten ja tekoa on kokonaisuutena arvioiden pidettävä törkeänä.

Penttilä itse kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Penttilällä on rankka rikosrekisteri: kolme henkirikosta ja lukuisia muita vakavia väkivallantekoja.

Käräjäoikeus määräsi, että syyte Penttilää vastaan on nostettava viimeistään 3. heinäkuuta.

Penttilä on vapautunut viimeisimmästä tutkintavankeudestaan 7.7. 2017. Poliisi haluaa nyt selvittää myös sen, onko Penttilä vapautumisensa jälkeen syyllistynyt sellaisiin rikoksiin tai rikoksen yrityksiin, joista poliisilla ei vielä ole tietoa.

Tutkinnanjohtaja Kanthin mukaan Penttilä on vapautumisensa jälkeen ollut yhteydessä useisiin naisiin ainakin pääkaupunkiseudulla. Poliisi pyytää näitä naisia ottamaan yhteyttä poliisiin. Erityisesti poliisi toivoo yhteydenottoa sellaisilta naisilta, jotka mahdollisesti ovat joutuneet Penttilän väkivallan tai sen yrityksen kohteeksi.