Kuljetko Tampereen työmaasokkeloissa? Voit nyt saada ilmoituksen liikennemuutoksista automaattisesti, jos kännykän bluetooth vain on päällä

Kaupunki on jaettu neljään alueeseen, joista jokaiselle tulee omat ilmoitukset.

rakennustyömaat
Kännykkä pienen Bluetooth-majakan vieressä.
Majakoita laitettiin paikoilleen jo vapun jälkeen.Tampereen kaupunki

Tampereen keskusta ja reitti kohti Hervantaa on täynnä työmaita. Liikennejärjestelyt muuttuvat miltei päivittäin. Tampereella on tullut vakiintuneeksi sanonnaksi se, että aamuinen reitti voi olla jo iltapäivällä poikki.

Aiemmin tänä vuonna hitiksi nousi Sami Björkvistin ottama kuva työmaiden ja bussien täyttämästä Hämeenkadusta. Ilmiöstä kirjoitti mm. Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Nyt ratikkatyömaiden lomassa liikkuvien elämää yritetään helpottaa kännykkäilmoituksilla. Tavoitteena on parantaa tiedonkulkua edes osalla kaupungilla liikkuvista.

Eri alueilla saa eri ilmoitukset

Alueella liikkuvien älypuhelimiin pannaan ilmoituksia lähimpien työmaiden etenemisestä ja liikennejärjestelyistä. Työmaat on jaettu neljään alueeseen.

Alueina ovat: keskusta (Pirkankatu, Hämeenkatu ja Itsenäisyydenkatu), Kaleva (Sammonaukio, Teiskontie, Tekunkatu, Kuntokatu, Vieritie, Sammonkatu sekä Rieväkatu), valtaväylä (Hervannan valtaväylä) sekä Hervanta (Insinöörinkatu, Atomipolku, Hermiankatu, Tohtorinpuisto ja Makkarajärvenkatu).

Tampereen ratikkatyömailla käytettävä turkoosi infotarra
Tällaisella tarralla työmailla muistutetaan eri reiteistä hankkia lisätietoa.Tampereen kaupunki

Käytössä on tarroilla merkittyjä tulitikkuaskin kokoisia bluetooth-majakoita. Ne lähettävät ilmoituksen, mikäli kännykässä on bluetooth päällä ja nearby-toiminto aktiivisena tai sellainen sovellus ladattuna.

Systeemi on käytössä projektipäällikkö Anni Joelan mukaan varmuudella vuoden loppuun, mutta todennäköisesti ratikan valmistumiseen asti. Sen jälkeen majakoita voidaan käyttää muuhun tiedottamiseen.

Tampereen ratikkareitin ensimmäinen osuus otetaan käyttöön vuonna 2021.