1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Viikinkejä, laatikkoleikkejä ja haudasta nouseva vampyyri – tässä tärpit Euroviisujen toiseen semifinaaliin

Viisuja seuraava toimittaja Ville Vedenpää listasi, mitkä viisi esitystä kannattaa katsoa toisesta semifinaalista.

Euroviisut
Mies tanssii euroviisujen pitopaikan edustalla Lissabonissa.
Miguel A. Lopes / EPA

Lissabonissa nähdään tänään torstaina Euroviisujen toinen semifinaali. Lavalle nousee 18 maan edustajat eli yksi vähemmän kuin tiistain ensimmäisessä semifinaalissa. Myös tästä karsinnasta kymmenen valitaan finaaliin.

Suomalaiset eivät voi tässä semifinaalissa äänestää.

Toisen semifinaalin tason on sanottu olevan heikompi kuin ensimmäisessä. Tässä viisi esitystä, jotka kannattaa kuitenkin tsekata.

1) Alexander Rybak: That's How You Write A Song

Alexander Rybak
Markku Ulander / Lehtikuva

Toisen semifinaalin käynnistää euroviisuvoittaja Alexander Rybak. Norjalaisen kappale on menevää Justin Timberlake –tyyppistä poppia. Biisi on tarttuva ja jää mieleen.

Esityksessä Rybak tanssii tanssijoiden kanssa ja soittaa animoituja soittimia. Ja saadaan se tavaramerkki eli viulukin lopuksi mukaan.

> Video: Alexander Rybak lavaharjoituksissa (siirryt toiseen palveluun)

2) Rasmussen: Higher Ground

Rasmussen
AOP

Tanskalaisen luottavat tänä vuonna viikinkeihin. Laulaja Rasmussenin kappale kertoo 1000-luvulla eläneestä viikingistä, joka vastusti väkivaltaa ja kieltäytyi lähtemästä sotatantereelle.

Parrakas ja pitkätukkainen Rasmussen esiintyy viisulavalla neljän muun samanlaisen viikingin kanssa. Vaikka tarttuvan kappaleen lopuksi saadaan vielä lumisadetta päälle näihin viikinkeihin kaipaisi vähän enemmän munaa.

> Video: Rasmussen lavaharjoituksissa (siirryt toiseen palveluun)

3) DoReDoS: My Lucky Day

DoReDoS
Vyacheslav Prokofyev / AOP

Moldovan edustuskappale on ehkä tämänkertaisten viisujen iloisin kappale. Balkanin rytmit sekoittuvat revyyviihteeseen yhden naisen ja kahden miehen laulamassa esityksessä.

Viisulavalla nähdään iso laatikko, mistä avautuu luukkuja ja sieltä paljastuu milloin kenenkin pää tai muu ruumiinosa. Menevä biisi saa hyvälle mielelle.

> Video: DoReDoS lavaharjoituksissa (siirryt toiseen palveluun)

4) Benjamin Ingrosso: Dance You Off

Benjamin Ingrosso
Vyacheslav Prokofyev / AOP

Ruotsalaiset osaavat poptehtailun. Nuoren Benjamin Ingrosson kappale on myöskin Justin Timberlake –tyyppistä jammailtavaa poppia.

Esityksessä Ingrosso tanssii jo Melodifestivalenista tutun yksinkertaisen raidallisen valoshow’n edessä. Ruotsalaiset ovat niin ihastuneita valaistukseen, että tv-lähetyksessä paikalla oleva yleisö vilahtaa kuvissa vain kerran.

> Video: Benjamin Ingrosso lavaharjoituksissa (siirryt toiseen palveluun)

5) MELOVIN: Under The Ladder

Melovin
Vyacheslav Prokofyev / AOP

Ukraina päättää toisen semifinaalin hämmentävällä esityksellä. Artisti laulaa aluksi arkussa ja nousee lopulta sieltä ylös vampyyrina.

Kappale on synkeää tanssipoppia ja esitys päättyy siihen, että laulaja soittaa arkusta muodostunutta flyygeliä. Lopuksi rappusetkin syttyvät tuleen.

> Video: MELOVIN lavaharjoituksissa (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi