1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Navettapalo

Kymmenet eläimet kuolivat tuhoisassa navettapalossa Siilinjärvellä – Palomestari: "Täystuho"

700 neliöisen navetan sisällä oli palon syttyessä yli sata eläintä aina lypsylehmistä vasikoihin. Palo näyttää saaneen alkunsa pienkuormaajasta.

Navettapalo
Navettapalo Siilinjärvellä.
Pohjois-Savon pelastuslaitos

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä syttyi tuhoisa navettapalo torstaina aamulla kello kahdeksan jälkeen. 700 neliöisen navetan sisällä oli yli sata eläintä palon syttyessä.

– Siellä oli nautoja. Noin neljäkymmentä lypsylehmää, saman verran hiehoja ja loput vasikoita, kertoo päivystävä palomestari Arto Lappi Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Noin neljäkymmentä eläintä saatiin pelastettua liekeiltä.

– Se on täystuho. Loput eläimet ovat kuolleet kaikki, eli arviolta 60–70, mutta tämä tarkentuu myöhemmin.

Palomestari kuvailee paloa suureksi. Ennen kello kymmentä palo oli hallinnassa, mutta palomestarin arvion mukaan navetta tuhoutuu kivijalkaan asti.

Palomestarin tietojen mukaan palo on ilmeisesti saanut alkunsa polttomoottorikäyttöisestä pienkuormaajasta. Eläimet oli ruokittu aamulla, ja pienkuormaaja oli jätetty konehalliin. Jossakin vaiheessa oli huomattu, että navetasta nousee savua. Alkusammutusta tehtiin useammalla jauhesammuttimella.

– Kun se ei ollut sammunut, niin oli aloitettu eläinten pelastaminen. Palo levisi todella nopeasti.

Navettarakennuksessa oli parsinavetta ja pihatto. Kello kymmenen jälkeen pelastuslaitos kertoi navetan tuhoutuneen täysin.

Juttua muokattu klo 10.33: Lisätty pelastuslaitoksen viimeisimmät tiedot.

Lue seuraavaksi