1. yle.fi
  2. Uutiset

Kimi Räikkönen saa pöristellä omalla motocrossradallaan Kirkkonummella – "Uskomme, että naapurit eivät enää valita"

Vaasan hallinto-oikeus katsoo, että formulakuski Kimi Räikkönen ei tarvitse ympäristölupaa yksityiskäytössä olevalle motocrossradalleen.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa
Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa.Yle

Formulakuski Kimi Räikkönen saa pitää oman motocrossratansa Kirkkonummen vapaa-ajanasuntonsa yhteydessä. Vaasan hallinto-oikeus katsoo antamassaan päätöksessä, että Räikkönen ei tarvitse radalle ympäristölupia.

Räikkösen vapaa-ajanasunnon naapurit Kirkkonummella suivaantuivat pari vuotta sitten Räikkösen itselleen ja ystävilleen rakentamasta motocrossradasta. He valittivat asiasta Kirkkonummen kuntaan.

Kirkkonummen kunta katsoi, että Räikkösen omalle maalle rakentama rata ei tarvitse ympäristölupaa. Kunta teki myös desibeliselvitykset asiasta.

– Lopputulos oli, että äänimaisema muodostuu radan lähellä lähinnä lehtien havinasta ja linnunlaulusta, Kimi Räikkösen asianajaja Sampsa Kataja muistelee kunnan tekemää selvitystä.

Rata katsotaan pienimuotoiseksi

Naapurit valittivat kunnan päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus kuitenkin katsoo, että kunnan päätös on pitävä. Hallinto-oikeus on samaa mieltä, että rata ei tarvitse ympäristölupaa, sillä rata on rakennettu omalle maalle ja sen käyttö on pientä.

– Rata on rakennettu yksityiskäyttöön, eikä siellä ole tarkoitus pitää kisoja. Ääniäkään ei juuri kuulu, sillä aluetta on maisemoitu entisestään, asianajaja Kataja kertoo.

Kimi Räikkönen
Kimi RäikkönenAOP

Rata on nyt ollut käytössä muutaman vuoden. Kimi Räikkösen asianajaja Sampsa Kataja uskoo, että naapurit eivät enää valita hallinto-oikeuden päätöksestä.

– Naapurit toivottavasti ovat nyt huomanneet, että rata ei aiheuta häiriötä eikä saastuta ympäristöä. Varmuudella vieressä kulkevalta Porkkalantieltä tulevat äänet ovat kovempia.

Kataja sanoo heidän uskovan, että naapureiden harmituksessa on kyse jotain muusta kuin melusta tai aidosta huolesta ympäristöä kohtaan.

– Se on aika vähäistä, mitä Kimi täällä yleensä edes käy. Jos sitä rataa muutama tunti käytetään kesässä, niin ehkä harmituksessa on kyse jostain muusta.

Lue lisää:

Kimi Räikkösen motocrossrata ei tarvitse ympäristölupaa – "Muutaman desibelin ylitys ei ole merkittävä"

Lue seuraavaksi