1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. R. Kelly

Spotify poistaa R. Kellyn musiikin soittolistoiltaan – laulajan väitetään johtavan naisia hyväksikäyttävää seksikulttia

Musiikkipalvelun mukaan poistamisen syynä on sen vihasisältöjä koskevat uudet linjaukset.

R. Kelly Kuva: AOP

Musiikkipalvelu Spotify on poistanut R&B-laulaja R. Kellyn musiikin soittolistoiltaan. Laulajaa ei myöskään enää näy Spotifyn suosittelemien artistien joukossa.

Yhtiön mukaan päätös johtuu sen uusista linjauksista, jotka koskevat vihasisältöjä ja vihaan perustuvaa käyttäytymistä. Laulajan musiikkia ei kuitenkaan poisteta kokonaan palvelusta.

R. Kellyä on syytetty jo vuosikymmeniä naisten ja lasten hyväksikäytöstä. Laulaja on itse kiistänyt kaikki syytökset.

R. Kelly eli Robert Kelly on yksi 1990-luvun menestyneimmistä R&B-laulajista. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista I Believe I Can Fly, World's Greates ja Ignition.

Kampanja vaatii vaientamista

Syytökset R&B-laulajaa vastaan ovat nousseet viime aikoina jälleen pinnalle #metoo-kampanjan myötä. Useat naiset ovat syyttäneet häntä julkisesti seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kellyä vastustavan kampanjan tunnuksena on laulajan vaientamista vaativa #MuteRKelly. Kelly on joutunut perumaan muun muassa Chicagoon suunnittelemansa konsertin.

Syytökset naisten ja lasten hyväksikäytöstä ovat jatkuneet vuosikymmeniä, kertoo uutissivusto Vox. (siirryt toiseen palveluun)Jo vuonna 1994 hän meni naimisiin tuolloin 15-vuotiaan laulajan Aaliyahin kanssa. Avioliitto mitätöitiin myöhemmin.

Hän on myös sovitellut useita oikeusjuttuja, joissa häntä on syytetty alaikäisiin kohdistuneista seksuaalisista teoista.

"Naisia hyväksikäyttävä seksikultti"

Viime vuonna uutissivusto Buzzfeed julkaisi artikkelin, (siirryt toiseen palveluun) jossa väitettiin laulajan pitävän kotonaan useita noin 20-vuotiaita naisia vastoin näiden tahtoa. R. Kellyn väitetään pahoinpitelevän naisia ja kontrolloivan heidän liikkeitään ja yhteyksiään ulkomaailmaan.

Naisten vanhempien mukaan kyseessä on näitä hyväksikäyttävä seksikultti.

Naiset ovat itse kiistäneet väitteet. Myös R. Kelly on itse kiistänyt kaikki syytökset. Hänet vapautettiin vuonna 2008 lapsipornografiaa koskevista syytteistä.