Weinsteinin ex-vaimo hyväksikäyttökohusta: Syytökset ällöttäviä

Georgina Chapman sanoo voineensa pahoin kohun puhjettua.

Harvey Weinstein
Weinstein ja
Harvey Weinstein ja Georgina Chapman Oscar-gaalassa 26. helmikuuta 2017.

Viime lokakuussa miehestään, elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä eronnut Georgina Chapman on puhunut ensimmäistä kertaa julkisuudessa Weinsteiniin kohdistuneista hyväksikäyttösyytöksistä.

Muotiyrittäjänä toimiva Chapman sanoo Vogue-lehdelle (siirryt toiseen palveluun) syytteiden ällöttäneen häntä. Skandaalin puhjetessa hän muun muassa laihtui kymmenen paunaa (4,5 kg) viiden päivän aikana, eikä hän saanut ruokaa pysymään sisällään.

Ahdistelusyytöksistä Weinsteiniä kohtaa kertoivat ensimmäisinä New York Times ja New Yorker -lehdet.

– Pääni oli pyörällä. Oli vaikeaa, koska ensimmäinen artikkeli koski aikaa, joka tapahtui kauan ennen kuin tapasin hänet (Weinsteinin), joten en voinut hetkeen tehdä perusteltuja päätöksiä. Jutun paisuessa ymmärsin, ettei kyse ole yksittäistapauksesta, Chapman sanoo.

Chapman ilmoitti eroavansa Weinsteinistä ja päättvänsä 10 vuotta kestäneen avioliiton samana päivänä kuin New Yorkerin lehtijuttu aiheesta julkaistiin. Eroprosessi on edelleen meneillään.

Yli 70 naista on syyttänyt Weinsteinia raiskauksista ja seksuaalisesta häirinnästä. Weinstein on kiistänyt raiskanneensa ketään.

Viime lokakuussa näyttelijä Ashley Judd tuli asiassa julkisuuteen ja rohkaisi myös lukuisia muita Weinsteinin uhreja kertomaan kokemastaan. Tämän on arveltu räjäyttäneen #metoo-kampanjan maailmanlaajuiseksi.

Lue lisää:

Hollywood-näyttelijä Ashley Judd haastaa Weinsteinin oikeuteen uransa vahingoittamisesta

Weinsteinin ahdistelujuttujen tutkinta etenee Los Angelesissa – kolme tapausta syyttäjälle, kaksi juttua odottamassa

Pulitzer-palkinnot jaettu – uutisoinnit Harvey Weinsteinista ja Venäjä-kytköksistä toivat palkintoja

Seksuaalista ahdistelua vastustanut New Yorkin syyttäjä erosi väkivaltasyytösten jälkeenSeksuaalista ahdistelua vastustanut New Yorkin syyttäjä erosi väkivaltasyytösten jälkeen

Yhdysvaltain elokuva-akatemia antoi potkut Roman Polanskille ja Bill Cosbylle

Lähteet: Reuters