Seitsemän ihmistä löydetty kuolleina maatilalta Australian länsirannikolla

Poliisi ei etsi epäiltyä tekijää, mikä voi viitata siihen, että tekijä olisi tehnyt itsemurhan epäillyn joukkoampumisen päätteeksi.

Margaret River (Länsi-Australia)
Australian kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Seitsemän ihmistä on kuollut epäillyssä joukkoampumisessa Australian länsirannikolla Margaret Riverin lähellä. Australialaismedian mukaan neljä uhreista on lapsia.

Poliisi hälytettiin Osmingtonissa, noin 20 kilometriä Margaret Riveristä koilliseen, sijaitsevalle maatilalle kello viiden jälkeen aamulla. Poliisi ei kerro tietoja soittajasta tai yksityiskohtia soitosta.

– Tutkinta on alkuvaiheessa. Sen perusteella mitä tiedämme, tämä on tragedia, poliisipäällikkö Chris Dawson sanoi verkkosivusto news.com.au:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Hänen mukaansa kaikki uhrit oli ammuttu. Paikalta löytyi kaksi ampuma-asetta. Kaksi aikuista uhria löytyi talon ulkopuolelta, ja loput viisi uhria talon sisältä. Poliisi ei kerro uhrien henkilöllisyyksiä tai ikää.

Poliisi ei etsi epäiltyä tekijää, mikä voi viitata siihen, että tekijä olisi tehnyt itsemurhan joukkoampumisen päätteeksi.

Kyseessä voi olla Australian pahin joukkoampuminen vuoden 1996 jälkeen. Silloin yksittäinen ampuja surmasi 35 ihmistä Tasmaniassa, mikä johti aselakien tiukentamiseen.

Valtio takavarikoi ja osti tuolloin yli miljoona asetta ja vaikeutti uusien ostamista. Australia on kieltänyt kaikki puoliautomaattiset kiväärit ja haulikot.

Margaret River sijaitsee noin 300 kilometriä etelään Australian länsirannikon suurimmasta kaupungista Perthistä. Se on matkailijoiden suosimaa viininviljelyaluetta.

Lähteet: AP, AFP