Ruotsalaislehti: Attendo myymässä Suomen terveydenhoitopalvelunsa, todennäköisin ostaja Terveystalo

Dagens Industrin mukaan ostotarjouksia odotetaan kuun puolivälissä.

Terveydenhuollon palvelut
Attendon osasto Lääkäri 2018 -tapahtumassa Helsingissä.
Attendon osasto Lääkäri 2018 -tapahtumassa Helsingissä tammikuussa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ruotsalainen hoiva- ja terveyspalveluyhtiö Attendo on myymässä terveydenhoitopalvelunsa Suomessa, kertoo ruotsalaislehti Dagens Industri.

Lehden mukaan odotettu kauppahinta on 190–240 miljoonaa euroa. Todennäköisin ostaja on lehden lähteiden mukaan suomalainen Terveystalo. Sitovia ostotarjouksia odotetaan kuun puolivälissä.

Attendo kertoi maaliskuussa hakevansa kasvua hoivapalveluista ja harkitsevansa terveys- ja hammashoitopalvelujensa myyntiä Suomessa. Yhtiö kertoi tuolloin, että arvion on tarkoitus valmistua tämän vuoden alkupuoliskolla.

Ruotsissa perustettu ja Tukholman pörssiin listattu Attendo toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi Norjassa ja Tanskassa.

Attendo ei kommentoinut asiaa lehdelle. Myöskään Terveystalo ei vahvistanut tietoja STT:lle. Terveystalo on Helsingin pörssiin listattu yhtiö.

– Jos sellainen prosessi olisi liikkeellä, varmaan Terveystalo sitä katsoisi kuin mitä tahansa muuta vastaavaa prosessia alalla, sanoi viestintäpäällikkö Jenni Rantanen.

Attendo tarjoaa Suomessa muun muassa hammaslääkäripalveluita, työterveyshuollon palveluita sekä vastaa viiden kunnan ulkoistetuista sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluista.

Yhtiöllä on Suomessa noin 10 000 työntekijää.