Mies soitti hätänumeroon: "Koirani ampui minua"

Koiransa kanssa sohvalla pelleillyt yhdysvaltalaismies sai pistoolinluodin jalkaansa, kun koira hyppäsi ensin varmistimen ja sitten liipasimen päälle.

ampumavälikohtaukset
Kuvan pitbullterrieri ei liity tapaukseen.AP Graphics Bank.

Yhdysvalloissa Iowan osavaltiossa sattui erikoinen ampumavälikohtaus, kun 51-vuotias mies joutui oman koiransa ampumaksi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun iowalaismies leikki koiransa Balewin kanssa. Balew on pitbullterrierin ja labradorinnoutajan sekoitus.

– Makasin sohvalla, ja me pelleilimme, minä ja koira. Heittelin koiraa sylistäni, ja se hyppi takaisin syliini, kertasi Richard Remme tapahtumia The Messenger-paikallislehdelle.

Remme makasi sohvalla 9-millinen pistooli vyölleen kiinnitettynä.

– Ilmeisesti koira törmäsi varmistimen päälle kerran, ja kun se hyppäsi takaisin, yksi sen varpaista osui suoraan liipasimelle, Remme selitti.

Pistooli laukesi ja luoti osui miehen jalkaan. Onni onnettomuudessa kuitenkin oli, että vakavia vammoja ei syntynyt. Remme soitti hätänumeroon ja kertoi koiran ampuneen häntä.

– En ole koskaan kuullut mistään sellaisesta. Olen kuullut aseiden putoavan ja laukeavan törmätessään lattiaan, ja pelleilystä aseiden kanssa ja sitten laukeamisesta. Mutta enpä voi sanoa kuulleeni koiratarinaa aiemmin, sanoi Fort Dodgen poliisipäällikkö Roger Porter sanomalehdelle.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ainutkertainen tapahtuma. Washington Post -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun)koira on ampunut ihmistä ainakin kymmenen kertaa vuosina 2004–2015. Myös kissa on ampunut omistajaansa (siirryt toiseen palveluun) vähintään kerran Yhdysvalloissa. Onnettomuudet ovat usein johtaneet vain pieniin vammoihin.

Koirien tekemistä ampumatapauksista on kerrottu myös Venäjältä, Romaniasta, Ranskasta ja Uudesta-Seelannista.

Useimmiten ampumistapauksissa kyseessä on ollut metsästyskoira.

Lähteet: AFP, Yle