Hyppää sisältöön

Raiskatuksi joutunut ja miehensä puukottanut teinimorsian tuomittiin kuolemaan Sudanissa

Aktivistit ovat vedonneet maan presidenttiä armahtamaan tytön.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

19-vuotias sudanilaistyttö on tuomittu torstaina kuolemanrangaistukseen miehensä murhasta sen jälkeen, kun tämä oli yrittänyt raiskata hänet. Asiasta kertovat aktivistit ovat pyytäneet maan presidenttiä armahtamaan tytön, koska hänet oli pakotettu lapsiavioliittoon ja hän toimi puolustaakseen itseään.

Tytön mukaan hänen isänsä pakotti hänet menemään naimisiin serkkunsa kanssa jo 16-vuotiaana, mutta hän kieltäytyi liitosta ja yritti etsiä turvapaikkaa sukulaisen kanssa kolmen vuoden ajan.

Perheen luo pääkaupunkiin Khartoumiin tytön kerrotaan palanneen sen jälkeen, kun isä kertoi avioliiton peruuntuneen. Tosiasiassa hääseremonian valmistelut olivat kuitenkin käynnissä.

Tytön mukaan hän kieltäytyi harrastamasta seksiä hääseremonian jälkeen miehensä kanssa, mutta kuudentena päivänä mies raiskasi hänet kolmen miespuolisen sukulaisen pidätellessä tyttöä. Seuraavana päivänä mies yritti raiskausta uudelleen, mutta tyttö puukotti ja tappoi miehen.

Sharia-lakia noudattava tuomioistuin tuomitsi tytön murhasta hirttorangaistukseen. Tytön asianajajilla on 15 päivää aikaa valittaa tuomiosta.

.
.