Teslan toimitusjohtaja Muskin ensimmäinen tunneli pian valmis Los Angelesissa

Musk esittelee kehittämäänsä huippunopeaa joukkoliikennetunnelia Instagramissa ja lupaa ilmaisia matkoja muutaman kuukauden päästä.

Elon Musk
Elon Musk luennoi International Astronautical kongressissa Australisassa 27 syyskuuta 2017.
Elon MuskMorgan Sette / EPA

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk esittelee ensimmäistä nopeasti liikkuvaa joukkoliikennetunnelia Instagram-tilillään. Tunneli kulkee Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa sijaitsevan Los Angelesin kaupungin maan alla.

Musk lupaa toukokuun 10. päivä julkaisemassaan Instagram-kirjoituksessa tarjota ilmaisia matkoja tunnelissa matkustajille jo muutaman kuukauden päästä.

– Ensimmäinen Boring Companyn tunneli LA:n alla on viittä vaille valmis! Odotamme vain viimeisiä tarkastuksia, ja muutaman kuukauden päästä tarjoamme ilmaisia kyytejä, Musk kirjoitti Instagramissa.

First Boring Company tunnel under LA almost done! Pending final regulatory approvals, we will be offering free rides to the public in a few months.

Muskin mukaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden ryhmät voivat matkustaa bussilippua halvemmalla uudessa tunnelin kautta kulkevassa joukkoliikennejärjestelmässä.

Miljonääriyrittäjän The Boring Companyn kehittämän tunnelin kautta on tarkoitus kuljettaa nopeasti suuria ryhmiä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Muskin mukaan tunneli on ratkaisu suurkaupunkien liikenneruuhkaongelmiin.

Los Angelesiin rakennettavan maanalaisen tunnelin on tarkoitus olla noin 4.3 kilometriä pitkä. Yhtiöllä on kolme muutakin tunnelia suunnitteilla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Muskin Instagram-videolla esittelemä tunneli ei ole kuitenkaan Los Angelesin alle valmistuva tunneli vaan Los Angelesin alueella sijaitsevan pienen Hawthornen kaupungin alle suunnitteilla oleva tunneli. Muskin The Boring Company ja SpaceX rakettifirmat sijaitsevat Hawthornessa.

Hawthornen kaupunginhallituksen pöytäkirjan mukaan Muskin kehittämä tunneli on virallisesti vielä kokeilu. The Boring Companylla ei ole vielä lupaa kuljettaa jalankulkijoita tai autoja tunnelissa.

Tunneleista toivotaan apua suurkaupunkien jättiruuhkiin

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja sai alun perin idean maanalaisen tunnelin kehittämisestä, kun hän oli joulukuussa 2016 tuskastunut miljoonakaupunki Los Angelesin ruuhkaan. Silloin Musk valitti Los Angelesin ruuhkan "tekevän hänet hulluksi". Hän vannoi "rakentavansa porakoneen ja vain aloittavansa kaivamisen".

Musk esitteli ideaansa uudenlaisesta joukkoliikenne "kapselista" ensimmäisen kerran jo viime vuonna. Silloin miljonääriyrittäjän The Boring Company julkaisi videon, jossa autot näyttivät liukuvan tunneleissa ja etenevän 130 km/h kohti määränpäätä.

Maaliskuussa Musk kuitenkin ilmoitti, että yhtiö on päättänyt keskittyä joukkokuljetusten tarjoamiseen uuden likkumistavan avulla.

Lue myös:

Musk ideoi uutta liikkumistapaa kaupunkeihin

Lähteet: Reuters