1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Pariisin veitsi-iskua epäillään terroriteoksi, äiti on esikuva monelle nuorelle ja Saara Aalto jäi hännille

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Poliisit vartioivat puukkoiskun tapahtumapaikkaa.
Poliisit vartioivat puukkoiskun tapahtumapaikkaa Pariisissa myöhään lauantaina.Etienne Laurent / EPA

Pariisissa tapahtui veitsi-isku

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa veitsellä aseistautunut mies tappoi yhden ihmisen ja haavoitti neljää lauantai-iltana. Poliisi ampui hyökkääjän. Ääri-islamilainen terroristijärjestö Isis ilmoitti, että hyökkääjä toteutti iskun järjestön kehotuksesta. Ranskan viranomaiset tutkivat hyökkäystä terroritekona.

Äiti on yllättäen monen nuoren esikuva

Valkovuokot. Teinit ja äidit
Jaani Lampinen / Yle

Tänään vietetään äitienpäivää. Yle Uutisluokan kyselyssä maaliskuussa nuorilta kysyttiin heille tärkeintä esikuvaa ja ihailun kohdetta. Monelle murrosikäisen kanssa kamppailevalle voi tulla yllätyksenä, että äiti sai nuorten vastauksissa eniten mainintoja. Vanhempien suosio ihailun kohteena yllätti tutkijankin.

Suomi jäi toiseksi viimeiseksi Euroviisuissa, Israel voitti

Euroviisujen voittaja Netta.
Israelin euroviisuvoittaja Netta juhli voittoa Lissabonissa.Vyacheslav Prokofuev / AOP

Suomi ja Saara Aalto sijoittuivat Euroviisujen finaalissa sijalle 25 eli toiseksi viimeiseksi. Pisteitä Aalto sai 46. Kilpailun voitti Israelin edustaja Netta kappaleella Toy. Saara Aalto kertoo olevansa hämmentynyt tuloksesta. Omasta mielestään hän teki yhden uransa parhaista lavavedoista.

Maria Sid haluaa katkaista huutavien tyrannien perinteen

Maria Sid
Maria SidNella Nuora / Yle

Tänään 50 vuotta täyttävä näyttelijä ja ohjaaja Maria Sid on varsinainen tehopakkaus. Tukholmassa asuva ohjaaja sukkuloi töissä Suomen ja Ruotsin välillä. Parhaillaan Sid ohjaa Chess-musikaalia Helsingin Ruotsalaiseen teatteriin sekä valmistelee Pikaparantola-oopperaa Kansallisoopperaan. Ohjaajana hän haluaa katkaista huutavien tyrannien perinteen ja olla herkkä sekä keskusteleva työryhmän jäsen.

Entä jos tosielämä olisi kuin draamasarja The Crown?

Meghan Markle ja prinssi Harry
Meghan Markle ja prinssi Harry.Francis Dias / AOP

Amerikkalaisnäyttelijä Meghan Markle ja prinssi Harry vihitään ensi lauantaina Britanniassa. Prinssin puolisona Markle saa suuren megafonin, mutta toinen asia on, mitä siihen saa sanoa.

Sää

Sunnuntain sääkartta.
Yle Sää

Äitienpäivää vietetään aurinkoisessa ja monin paikoin helteisessä säässä. Lapissa tulee paikoin sadekuuroja. Maan keski- ja pohjoisosassa voi olla hallaa yöllä.Alkuviikko on vielä laajalti poutainen ja aurinkoinen. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi