1. yle.fi
  2. Uutiset

Saara Aalto viisufinaalin tuloksesta: ”Olo on hämmentynyt” – jäi toiseksi viimeiseksi

Suomen euroviisuedustaja sijoittui lauantain finaalissa sijalle 25.

Saara Aalto
Saara Aalto

Suomi ja Saara Aalto joutuivat tyytymään toiseksi viimeiseen sijaan Lissabonin Euroviisujen finaalissa. Eri maiden tuomaristoilta ei paljoa pisteitä herunut. Yleisöltä pisteitä tuli hieman enemmän.

Euroviisut voitti ennakkosuosikki, Israelin Netta. Tästä voit lukea pisteidenjaosta tarkemmin. Nettaa Yle haastatteli ennen finaalia.

– Päällimmäinen sana on hämmentynyt, Saara Aalto sanoi tulosten selvittyä.

– Esityksestä on tosi hyvä fiilis. Mielestäni se oli yksi parhaista lavavedoista, joita olen ikinä tehnyt. Mulla meni itselläkin kylmät väreet, kun vedin sitä. Tällaisiä nämä kilpailut ovat ja koskaan ei voi tietää, miksi ääniä ei tullut.

Aalto osaa pienen pettymyksen lomassa nauraa sille, että hänen kakkosketjunsa ei rikkoutunut. Hän on ollut yleensä kisoissa kakkonen. Tällä kertaa se oli finaalin toiseksi viimeinen.

– Tokajuttu edelleen pysyi. Siihen voi aina luottaa mun kohdalla, Aalto nauraa.

Uudet unelmat odottavat

Saara Aalto on onnellinen, että sai olla mukana Euroviisuissa, sillä se on ollut hänen unelmansa.

– Oli siistiä, että sain tehdä viisut ja esitys oli sellainen, jota olen aina halunnut tehdä. Kaikki ihmiset joita olen täällä nähnyt, ovat olleet niin minun puolellani. Tämä on ollut ihana matka, joka osoittanut sen, että minulla on ihania faneja joka puolella.

Euroviisujen jälkeen Aalto aikoo asettaa itselleen uusia tavoitteita. Nyt uralla kääntyy uusi lehti. Lepäämään hän ei kuitenkaan jää, sillä työt jatkuvat jo ensi viikolla.

– Nyt menen Lontooseen jatkamaan hommiani. Minulla on heti viikon päästä siellä keikka. Siitä alkaa Steps-bändin stadionkiertue eli ei tässä ehdi kuin alkaa seuraaviin hommiin.

Aalto lentääkin Lontooseen suoraan Lissabonista eikä palaa välillä Suomeen.

Tällä hetkellä hän on kuitenkin tyytyväinen siihen, että hän pääsi Euroviisuissa finaaliin asti.

– Olen niin iloinen, että sain itseni, Suomen ja Monstersit finaaliin. Siitä mä olen tosi ylpeä.

Lue seuraavaksi