1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terrorismi

Pariisin puukottaja oli tšetšenialainen – yritti seurata haavoittamaansa naista ravintolaan

Silminnäkijöiden mukaan ravintoloiden asiakkaat estivät terroristia pääsemästä sisään.

Terrorismi
Viranomaisia puukkoiskun tapahtumapaikalla.
Ranskalaisviranomaiset tutkivat puukkoiskun tapahtumapaikkaa Pariisissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.Geoffroy Van Der HAsselt / AFP

Pariisissa lauantai-iltana puukkoiskun tehnyt mies oli kotoisin Tšetšeniasta, kertovat Ranskan viranomaiset.

Mies oli syntynyt vuonna 1997. Hänellä oli Ranskan kansalaisuus.

Mies teki Pariisin Oopperatalon läheisyydessä terrori-iskun, jossa hän puukotti useita ihmisiä. Yksi 29-vuotias mies kuoli vammoihinsa ja neljä muuta haavoittui.

Terroristijärjestö Isis sanoo, että tšetšeenimies oli heidän taistelijansa ja että isku tehtiin vastalauseeksi Yhdysvaltain johtaman liittouman toimille Irakissa ja Syyriassa. Mies oli aloittanut verityönsä huutamalla "Allahu akbar".

Silminnäkijät kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että ihmiset pakenivat hyökkäystä läheisiin ravintoloihin ja kahviloihin.

Yksi haavoittunut nainen otettiin turvaan ravintolaan, jolloin puukottaja yritti seurata häntä sisään. Sisällä olleet estivät terroristin pääsyn ravintolaan, jolloin hän pakeni.

Poliisi yritti ensin pysäyttää puukottajan etälamauttimella. Tämä ei onnistunut ja mies yritti hyökätä poliisin kimppuun. Tässä vaiheessa poliisi käytti ampuma-asetta ja hyökkääjä sai surmansa.

Ranskan viranomaisten mukaan puukottajan vanhemmat on pidätetty.

Lue lisää:

Pariisin puukkoiskua tutkitaan terroritekona, Isis otti vastuun – Macron: "Emme anna tuumaakaan periksi"

Lähteet: Reuters, AP, AFP