1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Indonesia

Indonesiassa jälleen perheen tekemä terrori-isku – samaan kaupunkiin iskettiin sunnuntaina

Indonesian presidentti Joko Widodo on määrännyt turvatoimia kiristettäväksi koko maassa maanantain ja viikonlopun iskujen seurauksena.

Indonesia
Poliisi tarkkailee tilannetta lähellä kirkkoa, johon terroristit iskivät sunnuntaina Indonesiassa.
Poliisi tarkkailee tilannetta lähellä kirkkoa, johon terroristit iskivät sunnuntaina Indonesiassa.EPA-EFE/ROBERT RIZKY

Indonesiassa Surabayan kaupungissa toinenkin perhe on tehnyt itsemurhaiskun. Ensimmäinen perheen toteuttama isku tehtiin eilen sunnuntaina.

Maanantain iskussa kahdella moottoripyörällä ajanut viisihenkinän perhe räjäytti itsensä poliisiasemalla, kertoo uutistoimisto AFP.

Valvontakameramateriaalin perusteella räjähdys tapahtui, kun moottoripyörät pysäytettiin poliisin tarkastuspisteellä. Poliisin tiedottaja kertoi yhdestä uhrista tarkentamatta, oliko kyseessä kuolonuhri vai ei.

Indonesian presidentti Joko Widodo on määrännyt turvatoimia kiristettäväksi koko maassa maanantain ja viikonlopun iskujen seurauksena.

Isku myös eilen sunnuntaina

Samassa kaupungissa kuoli ja haavoittui sunnuntaina lukuisia ihmisiä kirkkoihin tehdyissä itsemurhaiskuissa. Iskuista epäillään kuusihenkistä perhettä, joka iski kolmeen kirkkoon. Kirkoissa oli meneillään jumalanpalvelus.

Poliisin mukaan perheeseen kuului isän ja äidin lisäksi 9- ja 12-vuotiaat tyttäret sekä 16- ja 18-vuotiaat pojat. BBC r (siirryt toiseen palveluun)aportoi, että perheen äiti teki yhden iskuista tyttäriensä kanssa ja isä ja pojat iskivät kahteen muuhun kirkkoon.

Poliisin tietojen mukaan perhe kuului paikalliseen radikaaliryhmään, jolla tiedetään olevan yhteyksiä äärijärjestö Isisiin. BBC kirjoittaa poliisin myös kertoneen perheen viettäneen aikaa Syyriassa.

Isis on sanonut olevansa iskujen takana. Iskut olivat verisimmät Indonesiassa vuosiin.

Lisäys klo 12.30: Lisätty tieto siitä, että myös maanantain iskussa kyseessä oli perhe.

Aiheesta muualla:

Terror group JAD linked to Indonesia family suicide attacks (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE-STT-AFP-REUTERS

Lue seuraavaksi