Mies hurjasteli 202 km/h satasen rajoitusalueella – poliisi haluaa torjua käsityksen, ettei nopeuksia enää valvottaisi

Poliisi sai viikonloppuna itärajan tuntumassa kiinni kuusi hurjastelijaa.

liikenne
Poliisi valvoo nopeuksia tutkalla
Aurinkoinen päivä sai kuskien kaasujalan raskaaksi Etelä-Karjalassa.Tommi Parkkinen / Yle

Poliisi tavoitti eilen sunnuntaina iltapäivällä Imatran moottoritiellä henkilöauton, jonka nopeudeksi se mittasi peräti 202 kilometriä tunnissa. Moottoritiellä on nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa.

Autoa ajoi venäläinen mies, ja kyydissä oli yksi matkustaja. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Petri Korpisammal kertoo, että mies on otettu kiinni, häntä kuulustellaan tänään.

– Hän saanee pikahaasteen ja todennäköisesti hänet tullaan käännyttämään maasta.

Korpisammaleen mukaan nopeus on kova, ja siinä on aiheutettu jo vakavaa vaaraa muille tienkäyttäjille. Tällaisia nopeuksia poliisi kuitenkin mittaa Imatran moottoritiellä joitakin kertoja vuodessa.

Rajuja ylinopeuksia viikonloppuna

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Petri Korpisammal haluaa torjua ihmisten käsityksen, ettei poliisi enää valvoisi nopeuksia liikenteessä.

– Yleinen mielipide tuntuu olevan, ettei poliisi enää valvoisi liikennettä, mutta sehän ei pidä paikkaansa, sanoo Korpisammal.

Korpisammaleen mukaan monet ihmiset myös toivovat, että poliisi valvoisi enemmänkin liikennettä ja nopeuksia maanteillä.

Hurjan ylinopeudet saattavat rikoskomisario Petri Korpisammaleen mielestä osaltaan kieliä siitä, että ihmiset olettavat poliisin vähentäneen liikenteen valvontaa merkittävästi.

Viikonloppuna poliisi piti Etelä-Karjalassa normaalia liikenteenvalvontaa ja haaviinsa se sai kaikkiaan kuusi hurjaa ylinopeutta ajanutta kuskia.

Lappeenrannan keskustan ohi vievällä moottoriliikennetiellä henkilöauton kuski ajoi lauantaina 141 km/h. Vähän myöhemmin toinen kuski ajoi 145 km/h. Eilen sunnuntaina poliisi sai samalla tiellä kiinni kuskin, joka ajoi 150 km/h. Tiellä on nopeusrajoituksena 100 kilometriä tunnissa.

Lappeenrannasta Venäjän suuntaan lähtevällä Nuijamaantiellä henkilöauton kuski ajoi 105 km/h, vaikka tiellä on kuudenkympin nopeusrajoitus.

Lisäksi poliisin haaviin jäi moottoripyöräilijä, joka Savitaipaleella Taavetintiellä ajoi lauantaina kahdeksankympin alueella 135 km/h.

Kaikki kuskit määrättiin ajokieltoon ja odottamaan kutsua käräjäoikeuteen.