Jokipojat yhteistyöhön liigaseura HIFK:n kanssa: "Farmijoukkueeksi ryhtyminen ei ole vaihtoehto"

Helsinkiläispelaajia on tulossa joukkueeseen koko kauden ajaksi.

Mestis
Kuvassa pronssimitalistit 2017-2018
HIFK voitti päättyneellä kaudella SM-pronssia.AOP

Jääkiekkoseura Jokipojat on solminut yhteistyösopimuksen helsinkiläisen HIFK:n kanssa. Sopimuksen mukaan HIFK tarjoaa Jokipojille pelaajia, jotka eivät vielä täytä liigan vaatimuksia. Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se pelaajan kokoonpanoonsa. Lähtökohta on, että pelaajat pelaavat Jokipojissa koko kauden.

–Mestis on kova sarja, ja töitä pelipaikan eteen pitää täälläkin tehdä, sanoo Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen seuran tiedotteessa.

Yhteistyösopimukseen kuuluu myös, että Jokipoikien pelaajilla on mahdollisuus päästä maajoukkutaukojen aikana HIFK:n harjoitusrinkiin.

Jokipoikien ja HIFK:n sopimus on voimassa toistaiseksi.

–Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan pelaajillemme kattava kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi. Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä, toteaa HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen tiedotteessa.

HIFK:n sopimuspelaajista maalivahti Niilo Halonen ja hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat näillä näkymin ensi kauden Jokipojissa.