Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Katso, mitä tapahtui kun kansanedustaja Susanna Koski ja työtön Anna-Maija Tikkanen kohtasivat uudelleen ja lue, miten nuuska kulkee Ruotsista suomalaisten nuorten huuleen

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Susanna Koski ja Anna-Maija Tikkanen

Susanna Koski tapasi työttömän Anna-Maija Tikkasen, eikä suostunut vertaamaan tuloja: "Tässä työssähän pystyy elämään viikkokausia käymättä ruokakaupassa"

Viime syksynä kansanedustaja Susanna Koski liikuttui, kun hän kuuli köyhän työttömän Anna-Maija Tikkasen tarinan. Toukokuussa he tapasivat uudestaan – ja kohtaamisesta tuli koko viikon puheenaihe.

Jesper Hotti
Antti J.Leinonen / Yle

Nuuskaralli on 50 miljoonan hämäräbisnes: laillisesti Ruotsissa myytävä nuuska päätyy pimeästi suomalaisnuoren huuleen

Kun Ruotsi liittyi EU:hun, se lupasi estää nuuskan pääsyn muihin jäsenmaihin. Toisin kävi: purkki salakuljetettua ruotsalaisnuuskaa on vain yhden klikkauksen päässä suomalaisen teinin suusta.

Viulisti Visar Kuqi soittaa Kosovon filharmonisessa orkesterissa.
Viulisti Visar Kuqi soittaa Kosovon filharmonisessa orkesterissa.Petri Raivio / Yle

Viulisti ei pääse keikalle, koska asuu EU-aidan väärällä puolella – Balkanin maat jonottavat unioniin, mutta EU potee laajentumisähkyä

Makedonialaiset, kosovolaiset ja serbialaiset haluavat EU-kansalaisiksi – vai haluavatko? Kirjeenvaihtajamme Petri Raivio ajoi maiden halki ja otti selvää.

Vanha valokuva.
Mia Heporaudan kotialbumi

Pariisin kevät muutti paljon, mutta nainen sai vaieta: "Muistiin ovat jääneet vain miesten puheet", sanoo mukana ollut suomalainen Mia

Euroopan hullusta keväästä 1968 on 50 vuotta. Ranskassa koettiin seksuaalinen vapautuminen, mutta sukupuolten tasa-arvo jäi lähtökuoppiin.

Nuori nainen tekee tilastografiikkaa tietokoneella
AOP

"Jätä energiajuomat juomatta, ilman rahaa saatat olla onneton"

Asiantuntijat eivät arastelisi pörssivinkkien jakamista jo yläastelaisille ja lukiolaisille. Talouskasvatus hiipii muutenkin vahvemmin kouluihin. Jutustamme voit lukea, miten nuoria houkutellaan sijoittajiksi. Voiko energiajuomien vähentämisessä olla rikkauden alku?

Mies ja auto
Niko Mannonen / Yle

Mies tuunasi mahongilla luksusauton, jonka osia himoitaan Havaijillakin – Video esittelee sikarihumidorin ja paikat konjakkilaseille

Kajaanilaisen Teppo Näyhän tuunaama Lexus Mahogany on saanut tunnustusta kotimaassa ja ulkomailla. Näyhä rakastaa harrastustaan niin paljon, ettei halua tehdä siitä työtä. Ei sitten millään, vaikka omin käsin tehdyille auton osille olisi ostajia maailmalla.