Hyppää sisältöön

Brittimies väittää, että Nokian kännykkä aiheutti aivokasvaimen ja vaatii miljoonakorvauksia – Nokia ei kommentoi yksittäistapauksia

Yhtiön viestinnästä kerrotaan Ylelle, että Nokialle tuotteiden turvallisuus on aina ollut avainasemassa.

Kuva: AOP

Britanniassa 60-vuotias aivokasvaimesta kärsinyt mies aikoo haastaa kännyköiden valmistuksesta jo luopuneen Nokian oikeuteen, kertoo Sunday Mirror -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan Wiganista Suur-Manchesterin alueelta kotoisin olevan entinen myyntimies vaatii jopa miljoonan punnan korvauksia, koska hän katsoo saaneensa aivokasvaimen Nokian kännyköiden runsaasta käytöstä 1990-luvulla.

Sunday Mirrorin mukaan mies menetti kuulon toisesta korvastaan, kun häneltä leikattiin golf-pallon kokoinen aivokasvain vuonna 2001.

Lehti kirjoittaa, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Britannian kansalainen haastaa matkapuhelinvalmistajan oikeuteen tällaisella perusteella. Lehden mukaan kuusi vuotta valmisteltu oikeusjuttu voisi johtaa satoihin samantyyppisiin korvausvaatimuksiin.

Paikallislehti Wigan Todayn (siirryt toiseen palveluun) mukaan mies on kasvaindiagnoosistaan saakka vastustanut matkapuhelimia. Hän on muun muassa kampanjoinut sen puolesta, että kännyköihin laitettaisiin samankaltaiset varoitustekstit terveysriskeistä kuin tupakkatuotteisiin.

Nokia: Turvallisuus avainasemassa

Nokian viestinnästä kerrotaan Ylelle, ettei yhtiö kommentoi yksittäistapauksia.

– Nokialle tuotteiden turvallisuus on aina ollut avainasemassa. Kaikki Nokian tuotteet noudattavat asiaankuuluvia altistumisiin liittyviä kansainvälisiä suosituksia sekä kansanterveysviranomaisten asettamia rajoja, yhtiö kertoo sähköpostitse.

Lisäksi Nokian viestintä lähetti linkin Maailman terveysjärjestö WHO:n sivulle (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa ei ole todettu haitallisia terveysvaikutuksia matkapuhelinten käyttöön liittyen.