Pelastuslaitos varoittaa veneilijöitä Saimaalla mahdollisesti kelluvista tukeista ja laitureista

Viimeistään nyt on aika tarkistaa veneiden ja laiturien kiinnitykset talven jäljiltä, pelastuslaitos huomauttaa.

Saimaa
saimaa kalastus
Lauri Silvander/Yle

Pelastuslaitos varoittaa vesillä liikkujia Saimaan vedenpinnan nousun mahdollisesti kellumaan nostamista tukeista ja veneistä. Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Joni Himbergin mukaan pelastuslaitos sai eilen Savonlinnan alueelta tehtävän, kun veneilijä oli ollut ajaa vedessä kelluneiden tukkien päälle. Pelastuslaitos kävi paikalla raivaamassa kellumaan lähteneet tukit pois veneilijöiden tieltä.

Himbergin mukaan pelastuslaitos pelkää, että Saimaan pinnan nouseminen kauttaaltaan voi nostaa rannalle kasattuja tukkeja kellumaan myös muualla Saimaan alueella. Koska tukkeja voi olla hankala havaita esimerkiksi moottoriveneestä, kehottaa pelastuslaitos veneilijöitä varovaisuuteen Saimaalla liikuttaessa.

Myös huonosti kiinnitettyjen veneiden ja muiden syksyllä rannalle nostettujen esineiden kohdalla on riski, että Saimaan kohonnut vedenpinta nostaa veneen ajelehtimaan. Himbergin mukaan esimerkiksi mökkiläisten olisi viimeistään nyt syytä käydä tarkistamassa veneiden ja laiturien kiinnitykset talven jäljiltä.