Vaimoaan ja kahta sosiaalityöntekijää veitsellä lyöneen tuomio pysyy voimassa

Tuomiosta ei ole valitettu määräaikaan mennessä.

sosiaalityöntekijät
Kaksi poliisin pakettiautoa kerrostalon edessä
Juha Kokkala / Yle

Mies löi vaimoaan ja väliin tulleita sosiaalityöntekijöitä veitsellä tammikuun puolivälissä Hervannassa. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen huhtikuussa viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan korvauksia muun muassa kivusta ja särystä yhteensä vajaat 17 000 euroa.

Tuomiosta ei ollut valitettu eiliseen määräaikaan mennessä Pirkanmaan käräjäoikeuteen, eli tuomio pysyy voimassa. Tuomittu ilmaisi tuomion jälkeen tyytymättömuutensä, mutta ei valittanut.

Sosiaalityöntekijät tulivat asuntoon, sillä lapsen äidin lastensuojeluun kertoman perusteella oli herännyt epäilys pariskunnan lapsen turvallisuudesta. Kotikäynnillä oli tarkoitus vahvistaa vanhempien kasvatuskykyä ja tukea ongelmatilanteen selvittämisessä sekä uuden asunnon löytämisessä. Mies vastusti väkivalloin.

Rikosnimikkeinä olivat puolison osalta tapon yritys sekä pahoinpitely. Samalla mies tuomittiin myös siitä, että hän pahoinpiteli puolisonsa edellisenä päivänä.

Sosiaalityöntekijöiden kohdalta kyseessä oli oikeuden mukaan törkeä pahoinpitely, törkeän pahoinpitelyn yritys ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.