Uusi mobiilisovellus noutaa tilitietoja useista pankeista - asiakkaan niin halutessa

Dansken monipankkipalvelun kautta pääsee käsiksi kuuden muun pankin tietoihin.

pankkitoiminta
Danske bankin valomainos.
Ismo Pekkarinen / AOP

Kymmenen vuotta sitten vakavien tietotekniikkaongelmien kanssa – silloin Sampo Pankki nimisenä – Suomessa painiskellut Danske Bank aikoo nyt tehdä päänavauksen monipankkipalveluissa.

Yhtiö avaa mobiilipankkisovelluksen, jonka kautta asiakas näkee myös muissa pankeissa olevien tiliensä saldoja ja tapahtumia.

Palvelu hakee tiedot OP:n, Nordean, S-Pankin, Handelsbankenin, Ålandsbankenin ja Aktian verkkopankeista.

Dansken asiakkaille avautuva palvelu edellyttää uuden mobiilipankkisovelluksen lataamista.

Asiakas valitsee ja sallii

– Mobiilipankkiin tulee painike, joka kysyy, haluatko katsella toisessa pankissa olevia tilitietojasi, kuvailee Danske Bankin kehitysjohtaja Rami Tättilä.

Asiakkaan pitää valita ja hyväksyä erikseen jokainen pankki, joissa olevia tilitietojaan hän haluaa sovelluksen kautta selailla.

Järjestelmän kautta näkyvät vain ne asiakkaan muissa pankeissa olevat käyttelytilit, jotka näkyvät asiakkaalle tilinpitäjäpankin omissa sähköisissä palveluissa.

– Esimerkiksi määräaikaistalletukset eivät palvelun kautta näy, Tättilä sanoo.

Vielä ennen juhannusta linjalle

Palvelu on määrä saada käyntiin kesäkuussa.

Palvelun taustana on eurooppalaisen maksupalveluasetuksen PSD2 ( Payment Services Directive) vaatimukset. Aluksi tilitietojaan voi palvelun kautta vain selailla. Myöhemmin avautuu mahdollisuus toisessa pankissa olevien varojen siirtelemiseen.

Danske odottaa saavan varhaisella markkinoille tulollaan kilpailuetua. Tosin on varmaa, että myös muut esittelevät vastaavia sovelluksia.

– Tulevassa markkinatilanteessa ei voi elää ilman tällaista palvelua, Tättilä ennakoi.