Pitäisikö sisällissodasta solmia virallinen rauhansopimus? Paleface ja tutkijat pohtivat asiaa suorassa keskustelussa 17.30

Suomen sisällissodan päättymisestä tulee tänään tiistaina kuluneeksi tasan sata vuotta.

Suomen sisällissota
Oulun valtauksen jälkeen myös oululaisia koottiin Etelä-Suomen rintamalle. Ensimmäinen rintamalle lähtevä vapaaehtoinen valkoisten oululainen komennuskunta marssi kaupungin läpi rautatieasemalle kolme viikkoa Oulun valtauksen jälkeen 23. helmikuuta 1918.

Vuoden 1918 tapahtumista Oulun Kulttuuritalo Valveella keskustelevat historioitsija Teemu Keskisarja, professori Tiina Kinnunen ja rap-artisti Palefacena tunnettu Karri Miettinen.

Tämän päivän Suomessa eletään täysin toisenlaisten ongelmien parissa kuin sata vuotta sitten, mutta moni on huolissaan ääriliikehdinnästä ja ideologisten äänensävyjen koventumisesta. Voivatko nykyiset erimielisyydet kärjistyä pahimmillaan uudeksi sisällissodaksi?

Ei ainakaan historioitsija Teemu Keskisarjan mielestä. Hän on monilla luennoillaan todennut internetin pelastavan Suomen uudelta sisällissodalta. Mitä Keskisarja tällä tarkoittaa, selviää tiistaina Ylen järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Vuoden 1918 tapahtumista ovat Keskisarjan lisäksi keskustelemassa professori Tiina Kinnunen ja rap-artisti Palefacena tunnettu Karri Miettinen, jonka Laulu sisällissodasta –sarjaa esitetään TV1:llä ja Areenassa.

Paleface on sarjassaan kerännyt tarinoita sadan vuoden takaisista tapahtumista, mutta mitä hän itse ajattelee sisällissodan syistä ja seurauksista? Olisiko sisällissodasta syytä solmia virallinen rauhansopimus?

Lähetyksessä vierailee myös entinen uusnatsi Esa Holappa, joka tunnetaan Suomen vastarintaliikkeen perustajana.

Tervetuloa suoran lähetyksen pariin tai paikan päälle Valveelle. Lähetys alkaa kello 17.30. Voit myös seurata lähetystä ja osallistua keskusteluun Yle Oulun Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Voiko sisällissota toistua ja pitäisikö vuoden 1918 tapahtumista solmia virallinen rauhansopimus? Paleface ja tutkijat pohtivat asioita suorassa keskustelutilaisuudessa