Valtakunnansovittelijaksi nousemassa kirkon työmarkkinapomo – työmarkkinajärjestöt tukevat Vuokko Piekkalaa

Työmarkkinajärjestöt tukevat Piekkalaa, kun valtakunnansovittelijan työ tulee hakuun.

valtakunnansovittelija
Vuokko Piekkala
Kirkon työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala yhdessä Kuntatyönantajien Markku Jalosen kanssa allekirjoittamassa kilpailukykysopimusta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Uudeksi valtakunnansovittelijaksi on vahvoilla kirkkoneuvos Vuokko Piekkala. Hän vastaa evankelisluterilaisessa kirkossa muun muassa työmarkkinakysymyksistä.

Työmarkkinajärjestöt ovat keskustelleet uudesta sovittelijasta maanantaina ja päässeet sopuun omasta ehdokkaastaan. Ne tukevat juristi Vuokko Piekkalaa, kun sovittelijan paikka tulee avoimeksi.

Piekkala on järjestöjen yhteinen ehdokas, vaikka työnantaja- ja työntekijäjärjestöt esittävät vuorotellen ehdokasta. Nyt ehdotusvuorossa on työnantajat. Järjestöt eivät ole tehneet ehdokkaasta vielä lopullista päätöstä.

Vuokko Piekkalan nimityksestä ehdokkaaksi on kertonut ensin Talouselämä (siirryt toiseen palveluun). Yle uutiset on saanut nimityksestä myös vahvistuksen.

Piekkalalla pitkä työmarkkinakokemus

Järjestöjen ehdokaslistalla on ollut useita ehdokkaita, naisia ja miehiä. Piekkalalla on yli kymmenen vuoden kokemus työmarkkinoista kirkon lisäksi Kunnallisesta työmarkkinajärjestöstä.

Valtakunnansovittelijan virka vapautui, kun edellinen sovittelija Minna Helle ilmoitti kesken kauden siirtyvänsä kohun saattelemana työnantajaleiriin, Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi. Hän lopetti työnsä viime kuun lopulla.

Valtakunnansovittelijan tehtäviä hoitaa varatuomari Jukka Ahtela sen ajan, kun viran täyttäminen vaatii. Haku on avoin, vaikka työmarkkinajärjestöjen edustajien ehdokas on vahvoilla uudeksi sovittelijaksi.

Uudesta valtakunnansovittelijasta päättää valtioneuvosto.