Helleraja paukkui taas rikki jo aamusta: Turun Artukaisissa mitattiin 25,1 astetta – sää on viilentymässä, mutta kesäiset lämpötilat pysyvät

Ensi yön aikana Suomen ylle pääsee virtaamaan Atlantilta viileämpää ilmaa ainakin hetkeksi.

helle
Saimaannorppa rantakivellä.
Saimaannorppa piti hellettä rantakivellä Orivedellä tiistaina.Jussi Nukari / Lehtikuva

Sää viilenee hieman ja muuttuu muutenkin epävakaisemmaksi loppuviikkoa kohden, mutta lämpötilat pysyvät edelleen kesäisen lämpiminä, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen.

Helleraja meni tänään taas rikki jo aamusta. Turun Artukaisissa mitattiin 25,1 astetta hieman ennen kello kymmentä. Yhtäjaksoisen helleputken pituus nousi samalla kuuteen päivään.

Tänään on kuitenkin tämän kevään toistaiseksi viimeinen mahdollisuus kokea 30 asteen rikkoutuminen maan etelä- ja keskiosissa.

– Ilmamassa on yhtä lämmin kuin eilen. Nähtäväksi jää, meneekö 30 astetta rikki, Paasonen sanoo.

Ensi yön aikana Suomen ylle pääsee virtaamaan Atlantilta viileämpää ilmaa ainakin hetkeksi. Maan etelä- ja keskiosat jäävät vielä huomenna lämpimämmän ilman puolelle, mutta Lapissa kylmenee.

– Perjantaina ja lauantaina lämpötilat tippuvat etelässäkin useammalla asteella. Lämpötilat pysyvät kuitenkin ajankohtaan nähden tavanomaisissa lukemissa, Paasonen kertoo.

Iltapäivälehdet (siirryt toiseen palveluun) ovat repineet viime päivinä otsikoita mahdollisista rajuista ukkoskuuroista. Paasosen mukaan ukkosia voi esiintyä huomenna maan etelä- ja keskiosissa, mutta niiden rajuudesta ei voi vielä sanoa mitään.

Sääennusteista voi lukea lisää Ylen sääsivulta.

Lue myös:

Kevään lämpöennätys paukkui jälleen – vielä jäätiin hiukan 30 asteen alapuolelle

Tutkija: "Suomalaisille sopivin lämpötila on +14" – Helteestä sen sijaan on ihmiselle paljon hyötyjä ja myös haittoja