1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampereen ratikan väriä arvioitiin yli 14 300 kertaa

Arvosteltavina väreinä olivat ruosteenpunainen, tummansininen ja vaaleansininen.

Tampere
Tampereen raitiovaunun värivaihtoehdot
Idis Design Oy

Tampereen raitiovaunusta on ollut auki kysely tiistaihin 15. toukokuuta asti. Yhteensä 14 314 kertaa kerrottiin mikä ratikan pääväreistä on paras. Arvosteltavina väreinä olivat ruosteenpunainen, tummansininen ja vaaleansininen.

Kyselyssä oli myös avoin kohta, johon varsinkin pinkin ratikan puolustajien Facebook-ryhmässä kannustettiin vastaamaan. Avoimia vastauksia tulikin kammattavaksi yhteensä 4 574.

– Olemme tyytyväisiä ilman muuta, että reilusti toistakymmentä tuhatta vastasi. Hyvä, että tuli myös paljon avoimia vastauksia. Odotimmekin näin käyvän, sillä aihe on herättänyt paljon keskustelua, sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Sirviön mukaan avointen vastausten läpikäymisessä menee aikaa, sillä se tehdään käsin. Tavoite on, että yhteenveto mielipiteistä julkaistaan kesäkuussa. Mielipiteet menevät myös muotoilijoille.

Kuntalaiset pääsevät tutustumaan ratikkaan Tampereella vuoden lopussa. Silloin täysikokoinen raitiovaunun malli eli maketti tuodaan yleisön nähtäväksi.

Lue myös:

Ratikan värejä saakin arvioida toukokuun puoliväliin asti

Ratikan värit herättävät tunteita Tampereella: "Tulee mieleen rasvaton maito, täysmaito ja kevytmaito"

16.5.2018 klo 13.25 Otsikkoa ja tekstin alkua muutettu, sillä kyselyyn pystyi vastaamaan sama ihminen useamman kerran.