Lentoyhtiö NextJet konkurssiin – lennot loppuvat myös Kruunupyystä

Ruotsalaisyhtiön kaikki lennot peruttiin keskiviikosta lähtien. Kokkolan ja Pietarsaaren seudun yritysmaailmalle lentojen loppuminen on paha takaisku.

lentoliikenne
NextJet lähdössä iltapäivälennolleen Porista kohti Tukholmaa.
Pertti Pitkonen / Yle

Ruotsalainen lentoyhtiö NextJet on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö perui kaikki lentonsa 16.5. 2018 alkaen.

Yhtiö on lentänyt muun muassa Kruunupyyn ja Tukholman välillä. Viime vuonna reitillä oli yli 12 000 matkustajaa. Yhtiö lisäsi maaliskuussa Ruotsin-vuoroja ja avasi uuden reitin Kruunupyystä Uumajaan ja Göteborgiin. Yhtiön lentotoimilupa oli jo viime syksynä vaakalaudalla talousvaikeuksien takia.

Kruunupyyssä tieto konkurssista otettiin vastaan surumielin.

– Tukholman reitti on saanut paljon lisää matkustajia. Lisäksi vuorot tuplattiin maaliskuun puolessavälissä Merkit ovat näyttäneet todella hyvältä, joten totta kai olemme pettyneitä matkustajien ja lentokentän puolesta, kertoo lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman.

Konkurssiuutinen tuli täytenä yllätyksenä.

– Tämä tuli ihan puskista. Ennakkoon ei ollut tästä mitään ennakkotietoa tai -merkkejä. Minäkin luin konkurssista netistä iltapäivällä yhden aikaan, sanoo Forsman.

Nyt Pohjanmaan kauppakamari pyrkii löytämään uuden operaattorin Kokkola–Pietarsaari-kentän Ruotsin liikenteeseen.

Pietarsaaren seudulla toimiva energiayhtiö Herrfors omistaa konkurssiin menneestä NextJetistä 30 prosenttia. Herrfors on sijoittanut ruotsalaisyhtiöön 1,5 miljoonaa euroa. Pedersöreläinen teollisuuden siirtolaitteita valmistava Solving on mukana 15 prosentilla.