Pori ehti maksaa konkurssiin hakeutuneelle Nextjetille 150 000 euroa: "Mahdollista saada takaisin, mutta pidetään epätodennäköisenä"

Nextjet ilmoitti konkurssista yllättäen keskiviikkona iltapäivällä. Porin kaupunki oli lupautunut maksamaan yhtiölle seuraavan viiden vuoden aikana yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Pori
Kuvassa ruotsalaisen lentoyhtiö Nextjetin lentokone.
Nextjet

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo lentoyhtiö Nextjetin konkurssin tulleen kaupungille yllätyksenä.

– Ei osattu tätä odottaa. Nyt täytyy istua alas ja miettiä, mikä on mahdollista ja realistista toteuttaa, Luukkonen toteaa Porin-lentojen tulevaisuudesta.

Porin kaupunki oli lupautunut maksamaan Nextjetille markkinointirahaa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa. Rahaa ehdittiin maksaa ennen konkurssiuutista 150 000 euroa, mikä on teoriassa mahdollista saada takaisin yhtiön konkurssipesästä.

– Se on mahdollista, mutta pidetään sitä tällä hetkellä epätodennäköisenä.

Porin lentoliikenne on ollut vuosia epävarmaa. Useat lentoyhtiöt, muun muassa virolainen Airest ja porilainen Air 100, ovat kokeilleet mutta lopettaneet lentojen tarjoamisen kannattamattomana.

Yhtiön asiakaspalvelu on kiinni

Nextjet ilmoitti konkurssista keskiviikkona iltapäivällä. Tilanteen yllättävyyttä kuvastaa se, että matkustajat ehtivät jo istua koneessa Porin kentällä tiedon tultua.

– Kapteeni sai puhelun, kun istuimme jo koneessa. Hän sanoi, että lentoa pitää siirtää puolella tunnilla, mutta ei tiennyt miksi, Ida Myllyharju kertoo.

Matkustajat ohjattiin lentokentän aulaan odottelemaan, koska koneessa oli niin kuuma. Hetken kuluttua heille kerrottiin, että lento on peruttu.

Myllyharjun työmatka peruuntui samalla hetkellä. Hänellä olisi ollut jatkolento Helsingistä Saksaan vielä samana päivänä.

– En olisi enää millään muulla järjestelyllä ehtinyt perille ajoissa.

Nextjetin nettisivut ovat poissa käytöstä ja asiakaspalvelu suljettuna. Yhtiö kehottaa lipun ostaneita asiakkaita olemaan yhteydessä matkatoimistoon, josta lippu on ostettu tai suoraan omaan luottokorttiyritykseensä.

Konkurssista kertoi ensimmäisenä Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Ruotsalainen NextJet-lentoyhtiö hakeutui konkurssiin – Kaikki lennot peruttiin