Trump kohahdutti jälleen – kuvaili joitakin Yhdysvaltoihin tulevia laittomia siirtolaisia eläimiksi

Trump vetosi tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaativiin kalifornialaisiin.

Donald Trump
Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald TrumpMike Theiler / EPA

Presidentti Donald Trumpin lausunnot ovat saaneet osakseen runsaasti arvostelua Yhdysvalloissa. Trump kutsui Valkoisessa talossa pidetyssä tilaisuudessa joitakin maahan tulevia siirtolaisia eläimiksi.

Trump täsmensi myöhemmin, että viittasi kommentillaan pelkästään MS-13 -rikollisjärjestöön, ei siirtolaisiin yleisesti.

Tämä ei kuitenkaan alkuperäisessä asiayhteydessä ollut selvää (siirryt toiseen palveluun). Trumpin kommentti oli vastaus Fresno Countyn sheriffille Margaret Mimsille, joka valitti, etteivät yhdysvaltalaisviranomaiset voi tunnistaa vankiloissa olevia MS-13 -rikollisjärjestön jäseniä.

Viitatessaan joihinkin laittomiin siirtolaisiin eläiminä, Trump viittasi maahantuleviin ja maasta poistettaviin laittomiin siirtolaisiin yleisesti, ei vankiloissa oleviin MS-13 -rikollisjärjestön jäseniin.

Trump oli kutsunut vieraakseen kalifornialaisia poliitikkoja ja viranomaisia, jotka vastustavat demokraattijohtoisen osavaltion avointa siirtolaispolitiikkaa.

Tilaisuudessa käsiteltiin muun muassa Yhdysvaltain ja Meksikon rajamuuria sekä lainvalvontaa. Trump on arvostellut kovasanaisesti Kaliforniaa hänen tiukemman maahanmuuttopolitiikkansa vastustamisesta.

Trumpin lausuntoa onkin tulkittu keinoksi vedota hänen ydinkannattajiinsa ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattaviin republikaaniäänestäjiin.

– Siirtolaiset ovat ihmisiä. Eivät eläimiä, rikollisia, huumekauppiaita tai raiskaajia. He ovat ihmisiä, sanoi demokraattiedustaja Jared Polis.

18.5.2018 12:19 Täsmennetty Trumpin kommentin asiayhteyttä ja muutettu otsikkoa

Aiheesta muualla:

Trump Refers To Some Illegal Immigrants As 'Animals' (siirryt toiseen palveluun)

Trump: ‘Animals’ comment referred to MS-13 gang members (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: STT, AP