1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

SB Vaasa luopuu sarjapaikastaan

SB Vaasa haluaa kehittää toimintaansa uudelleen alemmalla sarjatasolla. Joukkue pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa.

Kuva: Salibandyliiga

Salibandyseura SB Vaasa on päättänyt luopua paikastaan lajin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla divarissa. Joukkue tiedottaa menettävänsä useita pelaajiaan ja päävalmentajansa.

– Kukaan ei varmasti olisi halunnut seuran ajautuvan tilanteeseen, jossa sarjapaikasta joudutaan luopumaan. Tämä päätös on kuitenkin nimenomaan pitkän tähtäimen ratkaisu, SB Vaasan hallituksen puheenjohtaja Antti Stig toteaa tiedotteessa.

Seurassa keskitytään nyt erityisesti junioritoiminnan kehittämiseen.

– Meillä on tulossa hyviä junioreita omasta junioriputkestamme ja olemme saaneet joukkueita valtakunnallisiin sarjoihin viime vuosina varsin hyvin. Vielä muutamaan vuoteen ei ole kuitenkaan edessä sellaista tilannetta, että Divari-tason vastuunkantajia olisi edustuksessa omista nuorista enemmistö.

SB Vaasa pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Joukkueen tavoitteena on pelata vielä pääsarjatasolla, mutta työtä sen eteen tehdään Stigin mukaan maltilla ja omien kasvattien kautta.