Kova avaus palkansaajapuolelta: Ulkomaisen työvoiman pääsyä Suomeen helpotettava

Toimihenkilöiden STTK luopuisi työvoiman saatavuusharkinnasta, kunhan tarkastuksiin ja valvontaan varmistetaan riittävät resurssit. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

työvoima
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola STTK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä torstaina.
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola STTK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä torstaina.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Toimihenkilöiden keskusjärjestön STTK:n puheenjohtaja Antti Palola avaa ovia ulkomailta tulevalle työvoimalle.

STTK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä puhunut Palola muistutti, että huoltosuhteen ja hyvinvointipalvelujen turvaamiseksi Suomessa on tehtävä enemmän työtä ja on saavutettava nykyistä korkeampi työllisyysaste.

– Jos ja kun suomalaisia ei riitä täyttämään tätä tarvetta, pitkällä aikavälillä tarvitsemme työvoimaa myös Suomen ulkopuolelta, Palola totesi.

Ääripäät hallitsevat keskustelua

Palola myönsi, että asia on poliittisesti ja myös työmarkkinoiden näkökulmasta hyvin herkkä, ja yhteiskunnallinen keskustelu kulkee usein ääripäissä maahanmuuton puolesta tai sitä vastaan.

– STTK haluaa hallittua maahanmuuttoa ja sen varmistamiseksi laajan yhteiskuntapoliittisen ohjelman, Palola linjasi.

Palola kuvaili maahanmuuttajien joukkoa moninaiseksi. Siihen kuuluu Suomeen työn takia tulleita osaajia ja ammattilaisia, rakkauden perässä tulleita, opiskelijoita, pakolaisia, turvapaikanhakijoita, perheen yhdistämisen kautta tulleita ja monia muita.

Maahanmuuttajat tulevat töihin ja opiskelemaan

Palola muistutti, että vastoin yleistä luuloa maahanmuuttajista monet tulevat Suomeen nimenomaan opiskelemaan ja tekemään töitä, ja heillä on usein opiskelu- ja työpaikka valmiina.

– STTK:n mielestä työvoiman saatavuusharkinnasta voitaisiinkin luopua edellyttäen, että riittävät resurssit tarkastuksiin ja valvontaan on varmistettu, Palola huomautti.

Palolan mukaan saatavuusharkinta lisää usein byrokratiaa ja viivästyttää työvoiman hankintaa tilanteessa, jossa osaamista ja tekijöitä ei syystä tai toisesta Suomesta löydy. Lisäksi monet ammatit on jo nyt vapautettu saatavuusharkinnasta

Palola nosti esille, että Suomen ikärakenteen näkökulmasta maahanmuutolla olisi myös myönteinen vaikutus esimerkiksi työeläkkeiden rahoitukseen.

STTK torjuu palkkojen polkemisen

Palola korosti, että STTK esittää maahanmuuton lisäämistä pidemmällä aikavälillä, mutta ei tingi reunaehdoista. STTK edellyttää, että ulkomaista työvoimaa kohdellaan yhdenvertaisesti kotimaiseen työvoimaan nähden.

– Sanomme ei palkkojen polkemiselle, kaksille työmarkkinoille, harmaalle taloudelle ja työntekijöiden epäasialliselle kohtelulle, Palola painotti.

Palolan mukaan myös ammattiliitoilla on merkittävä rooli säällisten työehtojen noudattamisen valvomisessa.

Maahanmuuttajat tarvitsevat palveluja

Palola tähdensi, että hyvä maahanmuuttopolitiikka on kokonaisvaltaista.

– Maahanmuuttajaperheissä se tarkoittaa esimerkiksi päiväkotipaikkoja lapsille, koulu- ja opiskelupaikkoja nuorille, kieli- ja täydennyskoulutusta kaikille sekä tukipalveluja tarvitseville, Palola listasi.

Palolan mukaan maahanmuuttajat puolestaan tarjoavat Suomelle ja suomalaisille uusia kansainvälistymisen väyliä, uutta yritteliäisyyttä erityisesti palvelualoille ja kulttuurien kohtaamisia.

Lue myös:

Koodari oli vähällä nostaa kytkintä tuskastuttuaan ulkomaalaisena työnsaannin vaikeuteen: "Ajattelin, että se on Suomen tappio eikä minun" – Nyt esteitä poistetaan useilla aloilla