1. yle.fi
  2. Uutiset

Juna lähti toistamiseen Japanissa etuajassa – Junayhtiö pyytää syvästi anteeksi aiheuttamiaan haittoja

Juna lähti 25 sekuntia etuajassa perjantai-aamuna Keski-Japanissa sijatsevalta asemalta.

Japani
Juna
Hitoshi Yamada / AOP

Junan piti aikataulun mukaan lähteä Notogawan asemalta perjantaina klo 7.12. Se kuitenkin lähti jo klo 7.11 ja tarkalleen 25 sekuntia etuajassa, kertoo japanilainen verkkolehti Japan Today.

Japanissa junat yleensä lähtevät tarkalleen aikataulun mukaisesti, mutta tämä oli jo toinen kerta, kun juna lähti liian aikaisin puolen vuoden sisällä. Viime marraskuussa juna lähti 20 sekuntia etuajassa Tokiossa.

Molemmissa tapauksissa junien liikennöinnistä vastanneet yhtiöt pyysivät "syvästi anteeksi" virhettään ja matkustajille aiheuttamiaan haittoja, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Marraskuussa ei yhtään matkustajaa jäänyt laiturille, kun juna lähti ajoissa. Perjantaina osa matkustajista jäi junasta. Junasta jääneet matkustajat valittivat junaa liikennöinneelle yhtiölle.

Sosiaalisessa mediassa japanilaisten junaongelma on saanut paljon huomiota.

Molemmissa tapauksissa junat lähtivät etuajassa, koska junan konduktööri oli katsonut väärin junan lähtöajan.

Perjantain junan konduktööri huomasi asemalaiturilla matkustajia, kun juna oli jo lähtenyt liikkeelle. Hänen mukaansa ovien uudelleen avaaminen ja sulkeminen olisi kuitenkin kestänyt liian kauan, ja juna olisi lähtenyt myöhässä.

Viime joulukuussa julkaistun Japanin liikenneministeriön raportin mukaan junat (siirryt toiseen palveluun)kulkevat yleensä hyvin ajassa, mutta Tokion lähiliikenteessä on myöhästymisiä ruuhka-aikoina. Eniten myöhästymisiä on Chuo-Sobu -linjalla, Tokiosta itäänpäin, 19 päivänä kuukaudessa.

Lue seuraavaksi