Poliisi: Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on myöntänyt henkirikoksen

Esitutkinnan on määrä valmistua heinäkuun alkuun mennessä.

henkirikokset
Michael Maria Penttilä Helsingin hovioikeudessa.
Sarjakuristajana tunnettu Michael Maria Penttilä Helsingin hovioikeudessa maaliskuussa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että sarjakuristajaksi kutsuttu Michael Maria Penttilä on tunnustanut kuulusteluissa syyllistyneensä henkirikokseen.

Epäilty rikos tapahtui huhtikuussa Helsingin Alppiharjussa. Poliisin mukaan Penttilä olisi mennyt uhrin asuntoon varhain iltapäivällä 13. huhtikuuta, ja henkirikos olisi tapahtunut pian tämän jälkeen.

Uhri on 52-vuotias nainen. Hänet löydettiin kuolleena asunnostaan kolme viikkoa myöhemmin.

Poliisi otti Penttilän kiinni pian naisen ruumiin löytymisen jälkeen. Penttilä vangittiin viime viikolla todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Esitutkinnan perusteella teosta ei ole syytä epäillä muita ihmisiä.

Poliisi on perustellut ankarinta mahdollista rikosnimikettä sillä, että teko on poliisin käsityksen mukaan tehty vakaasti harkiten, ja sitä on kokonaisuutena arvioiden pidettävä törkeänä.

Esitutkinnan on määrä valmistua 3. heinäkuuta mennessä.

Taustalla törkeitä rikoksia

Penttilä on tuomittu aiemmin kolmesta henkirikoksesta ja useista muista vakavista väkivallanteoista. Hän vapautui vankilasta joulukuussa 2016.

Viime vuonna Helsingin käräjäoikeus vapautti Penttilän törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjä valitti tapauksesta hoviin.

Syytteen mukaan Penttilä olisi muun muassa yrittänyt tunkeutua alkuvuodesta 2017 samassa kerrostalossa asuvan naisen asuntoon tarkoituksenaan kuristamalla tappaa tai ainakin törkeästi pahoinpidellä hänet. Hovioikeuskäsittely on kesken.

Lue myös:

Sarjakuristajan asianajaja: Vaaralliseksi arvioitua ihmistä ei voida eristää pelon vuoksi

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on vangittu murhasta epäiltynä

Poliisi esittää sarjakuristajana tunnetun miehen vangitsemista – epäillään taas henkirikoksesta