Isä ei osallistu Meghan Marklen ja prinssi Harryn häihin – Kuka saattaa morsiamen alttarille lauantaina?

Meghan Markle pyysi torstaina antamassaan lausunnossa, että hänen isänsä annetaan rauhassa keskittyä terveysongelmiinsa.

Meghan, Sussexin herttuatar
Häärekvisiittaa esillä näyteikkunassa Windsorissa.
Andy Rain / EPA

Meghan Marklen isä Thomas ei osallistu tyttärensä ja prinssi Harryn häihin lauantaina Britanniassa. Markle ilmoitti asiasta torstaina.

– Surullista kyllä, isäni ei tule osallistumaan häihimme. Olen aina välittänyt isästäni ja toivon, että hänen annetaan rauhassa keskittyä terveytensä hoitoon, ilmoitti Markle Kensingtonin palatsista lähettämässään tiedotteessa.

Aiemmin amerikkalainen tähtien elämää seuraava verkkosivusto TMZ.com uutisoi, että Marklen isä oli joutunut sydänleikkaukseen keskiviikkona.

Marklen viestissä kiitetään yleisöä kaikesta tuesta, jota pariskunta on saanut.

– Harry ja minä odotamme innokkaasti, että saamme jakaa tärkeän päivämme teidän kaikkien kanssa, sanoo Markle.

Kuka nyt vie Meghanin alttarille?

Marklen isän oli alun perin tarkoitus kävellä tyttärensä alttarille.

Hovi ei ole vielä ilmoittanut, kuka nyt saattaa Marklen alttarille.

Thomas Marklen kerrotaan TMZ.comin mukaan ehdottaneen, että tyttären saattaisi lauantaina alttarille tämän äiti, Thomas Marklen entinen vaimo Doria Ragland.

Jotkut tosin ovat veikanneet, että valinta osuisi prinssi Harryn veljeen prinssi Williamiin, joka toimii Harryn bestmanina. Osa uskoo, että morsian kävelee alttarille yksin.

Marklen 61-vuotias äiti on jo saapunut Britanniaan ja tapaa kuningatar Elizabethin ja hänen puolisonsa prinssi Philipin torstaina.

Hääpäivän aamuna Marklen äidin on määrä matkustaa tyttärensä kanssa autossa hääkappelille.

Markle on sosiaalityöntekijänä Kaliforniassa työskentelevän Raglandin ainoa lapsi. Meghan Marklen vanhemmat erosivat, kun hän oli 6-vuotias.

Thomas Markle.
Thomas Markle.Mark Kreusch / AOP

Hääharjoitukset täydessä käynnissä

Torstaina Britannian armeija harjoittelee hääpärin lauantaista vaunureittiä Windsorissa. Windsorin kaduille odotetaan saapuvan yli 100 000 ihmistä seuraamaan Meghan Marklen ja prinssi Harryn häitä.

Myös toimittajat ja fanit ovat jo alkaneet kerääntyä Windsoriin odottamaan lauantaina järjestettäviä kuninkaallisia häitä. Yli 5000 toimittajaa ympäri maailmaa on ilmoittanut tulevansa raportoimaan kuninkaallisista hääjuhlallisuuksista.

Meghan Markle on 36-vuotias näyttelijä, joka tunnetaan etenkin roolistaan tv-sarjassa Pukumiehet. Hän on nyt jättänyt näyttelijäntyöt tulevan avioliittonsa vuoksi.

Meghan Marklen ja prinssi Harryn häitä vietetään Britanniassa lauantaina.

Katso suora lähetys häistä:

Marjukka Havumäki selostaa YLE:n suorassa lähetyksessä prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät Ykkösellä lauantaina 19. toukokuuta klo 13.50 alkaen.

Lähteet: Reuters