Hyppää sisältöön

Julkisen sanan neuvosto antoi Ylelle myös vapauttavan päätöksen kolumnista

JSN toteaa päätöksessään, että jutussa ei ollut olennaisia asiavirheitä.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on käsitellyt toisenkin kantelun, mikä koski Ylen verkkosivuilla julkaistua kolumnia. JSN antoi Ylelle asiassa vapauttavan päätöksen.

Kantelija on kolumnissa mainittu aktiivinen verkkokirjoittaja. Kantelijan mukaan kolumnissa oli rikottu Journalistin ohjeita koskien totuudenmukaista tiedonvälitystä, tietojen tarkistamista, olennaista asiavirhettä ja samanaikaista kuulemista.

Kantelun mukaan tekstissä keskeisin asiavirhe on esittää kantelija häirikkönä.

JSN toteaa päätöksessään (siirryt toiseen palveluun), että jutussa ei kuitenkaan ollut olennaisia asiavirheitä. Neuvoston mukaan tiedotusvälineillä on oikeus valita käyttämänsä ilmaisut silloinkin, kun ne ovat kiistanalaisia.

Neuvoston tulkinnan mukaan häiriköinnillä tarkoitettiin kolumnissa kantelijan kärjekästä ja satiirista kommentointia sosiaalisessa mediassa. Neuvoston mukaan kolumnista kävi riittävän selkeästi ilmi, että kyse oli ainoastaan toimittajan omista häirintäkokemuksista.

Kolumnissa ei myöskään väitetty, että kantelija olisi lähestynyt toimittajaa suoraan, neuvosto toteaa.

JSN:n mukaan kolumnissa ei myöskään ollut pakko kuulla arvostelun kohteeksi joutunutta henkilöä samanaikaisesti, koska kyseessä oli kulttuurikritiikkiin rinnastuva mielipideteksti, jossa kommentoitiin aiemmin julkisuudessa käytyä keskustelua.

Neuvosto myös huomauttaa, että tapausta oli käsitelty julkisuudessa jo aiemmin, ja kantelija oli päässyt kertomaan näkemyksiään julkisuuteen muissa tiedotusvälineissä.

JSN antoi tänään Ylelle myös langettavan päätöksen koskien samaa kolumnia.

Lue myös:

Yle sai Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen kolumnista

Sanna Ukkola: Vastaus Imagen blogissa esitettyihin väitteisiin