Dokumentti: laulaja Dee Dee Warwick käytti Whitney Houstonia lapsena hyväksi – ohjaaja kommentoi väitettä Ylelle

Whitney-dokumentin mukaan hyväksikäyttäjä oli Houstonin serkku, laulaja Dee Dee Warwick.

Whitney Houston
Whitney Houston
Festival de Cannes

Uusi dokumenttielokuva Whitney syyttää laulaja Dee Dee Warwickin käyttäneen Whitney Houstonia seksuaalisesti hyväksi tämän ollessa lapsi.

Elokuvan ohjaaja Kevin Macdonald kommentoi syytöksiä Ylelle tuoreeltaan.

– Se ei ole syytös, vaan fakta, Macdonald sanoi torstaina Cannesissa.

– Asia selvisi vasta muutama viikko sitten viimeisissä dokumenttia varten tekemissäni haastatteluissa, hän kertoo.

Whitney-elokuvassa edesmenneen pop-tähden velipuoli, entinen NBA-tähti Gary Garland-Houston kertoo Warwickin käyttäneen häntä ja hänen siskoaan hyväksi heidän laulajaäitinsä ollessa matkoilla.

Syytöstä tukevat Houstonin avustaja Mary Jones ja Garland-Houstonin vaimo Pat Houston. He kertovat pop-tähden paljastaneen heille, että häntä käytettiin lapsena hyväksi ja että hyväksikäyttäjä oli nainen.

Whitney Houston kuoli vuonna 2012 Los Angelesissa hotellihuoneensa kylpyammeeseen. Hänen viimeiset vuotensa olivat päihderiippuvuuden ja epäonnistuneiden esiintymisten riivaamia.

Nyt ilmi tulleet väitteet voivat tuoda lisävaloa yhtenä maailman lahjakkaimmista pop-laulajista pidetyn Houstonin uran traagiseen alamäkeen.

Vuonna 2008 kuollut Dee Dee Warwick oli Whitney Houstonin 18 vuotta vanhempi serkku ja laulaja Dionne Warwickin sisko.

Whitney on ensimmäinen Houstonin suvun siunauksella tehty dokumenttielokuva. Syytöksiin osallistunut Houstonin ex-manageri Pat Houston on myös Whitney Houstonin perikunnan johtaja.

Whitney sai maailmanensi-iltansa torstain vastaisena yönä Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuva tulee Suomessa elokuvateattereihin 13. heinäkuuta.