Testaa: Tunnistatko kymmenen kodin tuhoeläintä?

Kodeista löytyy monenlaisia tuhoeläimiä, joista on haittaa ihmisillä, tekstiileille ja elintarvikkeille. Testaa tunnistatko kymmenen enemmän tai vähemmän yleistä kodin kiusanhenkeä. Juttu on julkaistu alun perin toukokuussa 2018.

Asuntojen tuhoeläimet
Sokeritoukka
Tämä ötökkä on sangen yleinen asunnoissa ja nopea livahtamaan piiloon häiriön kohdatessaan.AOP

Kesän kynnyksellä jos jonkinlaiset pienet tuholaiset aktivoituvat ja eksyvät asuntoihin. Pääasiassa hyönteiset livahtavat sisätiloihin ravinnon perässä.

Keittiötuholaiset tykkäävät elintarvikkeista ja niiden säilytyspaikoista. Tekstiilituholaiset järsivät turkiksia, villaa ja höyheniä. Verenhimoiset syöpäläiset herkuttelevat ihmisverellä ja kotituvat karvapeitteeseen tai ihoon.

Kylpyhuoneen kosteat ja epäpuhtaat kolot houkuttelevat helposti iljettäviä vieraita. Kasvit ja kukkaruukut voivat myös olla tuholaisten kohteina. Kutsumattomia vieraita, kuten lutikoita, voi kotiin tulla myös ulkomailta matkalaukkujen mukana.

On syytä pitää mielessä, että hyönteiset ovat välttämätön osa luonnon kiertokulkua. Vasta eksyessään asuntoihin, niistä koituu riesaa.

Testaa näppärällä pikatestillä tunnistatko kymmenen asunnoissa tavattavaa tuholaista. Valitse mielestäsi oikea vaihtoehto. Testi kertoo heti osuitko oikeaan ja antaa perustietoa kiusallisista hyönteisisistä.

Kartoita ötökkätietämyksesi!