Siniset haraa vastaan: Hallitus ei luovu työvoiman tarveharkinnasta

Työministeri, sinisten Jari Lindström pitää tiukasti kiinni hallitusohjelmasta.

maahanmuuttajat
Jari Lindström
Jari LindströmVesa Moilanen / Lehtikuva

Hallitus ei aio luopua EU- ja Eta-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnasta. Kokoomus ja keskusta ovat kannattaneet tarveharkinnasta luopumista, mutta siniset vastustaa muutosta.

Työministeri Jari Lindström nojaa tiukasti hallitusohjelmaan.

-En ole samaa mieltä. Se on hallitusohjelmaan kirjattu asia ja tämä hallitus menee tällä kirjauksella loppuun saakka, Lindström vastaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan keskusteluavauksiin.

Työministeri Lindström muistuttaa, että yhdessä on päätetty työlupakäytännön kehittämisestä.

-Nyt tässä minun mielestäni hätiköidään . Aiemmin yhdessä todettiin, että tarveharkinta ei ole tässä se ongelma, vaan enemmänkin nämä työlupaprosessit, Lindström huomauttaa.

Työministeri Lindströmin mukaan työlupien käsittelyyn on tullut tämän vuoden alusta lisää resursseja ja nyt on ensin katsottava, miten uudistukset toimivat.

Työministeri Lindström korostaa, että jos tarveharkintaa avattaisiin, niin valvontaan tarvitaan lisää voimavaroja, jotta ei tulisi väärinkäytöksiä.

-Ruotsissa luovuttiin tarveharkinnasta työvoimapula-aloilla ja kävi niin, että ihmiset menivät aivan muualle kuin missä oli se väitetty työvoimapula eli ei se ongelma ole näin helposti ratkaistavissa, Lindström toteaa.

Lue myös:

Ulkomaisen työvoiman pääsy Suomeen jakaa palkansaajia: Duunarien SAK haluaa pitää kiinni tarveharkinnasta, toimihenkilöiden STTK luopuisi siitä

Kova avaus palkansaajapuolelta: Ulkomaisen työvoiman pääsyä Suomeen helpotettava