LNG-terminaalin rakentaminen Haminaan etenee – rahoitus ja rakennuslupa kunnossa

LNG-terminaali on 100 miljoonan euron investointi Haminan satamaan.

LNG-terminaali
Haminan Energian suunnittelema nesteytetyn maakaasun terminaali on tarkoitus rakentaa Haminan öljy- ja kaasusatamaan
Haminan Energian suunnittelema nesteytetyn maakaasun terminaali on tarkoitus rakentaa Haminan öljy- ja kaasusatamaan.Haminan Energia

Haminan satamaan rakennettavan LNG-terminaalin rahoitus on varmistunut.

Rahoitussopimukset on tehty Suomen valtion omistaman Finnveran ja ruotsalaisen liikepankin Skandinaviska Eskilda Bankenin kanssa. Lisäksi terminaalin toimittava Wärtsilä tulee mukaan Haminan LNG-yhtiön osakkeenomistajaksi vähemmistöosuudella. Pääomistajina jatkavat Haminan Energia ja virolainen Alexela.

Myös terminaalin rakennuslupa on myönnetty.

Maansiirtotyöt sataman tontilla on saatu aikataulun mukaisesti valmiiksi ja varsinaiset rakennustyötkin on jo aloitettu. Tontille Haminan satamassa rakennetaan suuri 30 000 kuution varastosäiliö. Tulevaisuudessa tontille voi nousta toinenkin, hieman pienempi 20 000 kuution säiliö.

Terminaali on valmis vuonna 2020. Terminaalin rakentaminen työllistää vuosittain noin 100 henkilötyövuotta. Valmiissa terminaalissa työpaikkoja on kymmenkunta.

LNG on polttoainetta, jonka energiatiheys nesteytettynä on 600-kertainen maakaasuun verrattuna. Sen on suunniteltu korvaavan polttoaineita niin maantie- kuin meriliikenteessä sekä lämmityskäytössä.