Vaattojärven koulu lakkautetaan

Sulkemisen jälkeen kuntaan jää neljä koulua, joista kolme on aivan uusia.

Kolari
Pulpetit koululuokassa
Timo Nykyri / Yle

Kolarin kunnanvaltuusto päätti torstaina lakkauttaa Vaattojärven koulun ja siirtää sen oppilaat ensi syksystä lähtien Sieppijärvelle.

Päätös syntyi äänin 13-7. Osa valtuutetuista olisi jatkanut Vaattojärven koulun toimintaa vielä neljä lukuvuotta. Jatkoa esitti valtuutettu Orvo Vaattovaara (vas.).

Vaattojärvellä olisi aloittanut ensi syksynä 15 oppilasta. Kun he siirtyvät Sieppijärvelle, kasvaa sen oppilasluku vajaaseen 47 oppilaaseen, kertoo kunnanjohtaja Antti Määttä.

– Tämä on lasten oppimisen kannalta järkevintä, kun saadaan vähän isompia oppilasryhmiä, Määttä sanoo.

Kolarissa kolme uutta koulurakennusta

Oppilaiden vanhempia on huolestuttanut koulutilojen kunto Sieppijärvellä. Itse koulurakennus on uusi, vuonna 2015 valmistunut, mutta opetuskäytössä on myös vanhan koulurakennuksen tiloja.

Määttä lupaa, että Sieppijärven koululla varmistetaan kaikille terveet tilat. Vaattojärveltä on matkaa Sieppijärvelle noin 15 kilometriä. Vaattojärviset lapset saavat koulukyydin Sieppijärvelle.

Lakkauttamisen jälkeen Kolariin jää neljä koulua. Kolme muuta ovat kirkonkylällä, Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä. Tunturikylien koulut ovat molemmat uusia, viime vuonna valmistuneita.

Antti Määtän mukaan Kolarin väkiluku on kasvusuunnassa. Erityisesti lapsimäärä on kasvussa, ja kohta voi käydä niin, että Ylläksen koulut jäävät liian pieniksi, Määttä sanoo.