Ylioppilaskirjoitusten huipputulokset: Neljä nappasi jopa 8 laudaturia

Ylioppilaskirjoitusten paras tutkinto puoltoäänten mukaan on kuusi laudaturia ja viisi eximiaa. Tuloksen saavutti opiskelija helsinkiläisestä Ressun lukiosta.

ylioppilaskirjoitukset
valkolakki
Linda Tammela / Yle

Ylioppilaslautakunnan mukaan kevään kirjoituksissa yhteensä neljä kokelasta kirjoitti itselleen kahdeksan laudaturia. Heistä paras on laudaturien lisäksi kaksi eximiaa kirjoittanut opiskelija Vasa gymnasiumista.

Kolme muuta kirjoitti kahdeksan ainetta ja sai niistä kaikista laudaturit. He tulevat Lappeenrannan lyseon lukiosta, Mikkelin lukiosta ja Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta.

Ylioppilaskirjoitusten paras tutkinto puoltoäänten mukaan on kuusi laudaturia ja viisi eximiaa. Tuloksen saavutti opiskelija helsinkiläisestä Ressun lukiosta, kerrotaan Ylioppilastutkintolautakunnasta.

Toinen 11 ainetta kirjoittanut on Someron lukiosta, ja hänen saaliinsa on viisi laudaturia ja kuusi eximiaa.

Kevään ylioppilaskirjoituksiin oli ilmoittautunut 40 894 ihmistä ja ylioppilaaksi pääsee tänä keväänä yli 26 000 kokelasta. Tänä vuonna lakkiaisia juhlitaan lauantaina 2. kesäkuuta.

Yle julkaisee kaikkien tämän kevään ylioppilaiden nimet. Voit katsoa lukiokohtaiset nimilistat täältä. Listat täydentyvät sitä mukaa, kun tietoja saadaan kouluilta.

Kevään ylioppilakokeiden pisterajat voi puolestaan lukea täältä.