1. yle.fi
  2. Uutiset

Silminnäkijä Texasin ampumisesta: "Joku meni taideaineiden luokkaan ja alkoi ampua lapsia"

Viranomaisten mukaan ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut ammuskelussa. Epäilty ampuja on saatu kiinni.

kouluampumiset
Pelastushenkilökuntaa Santa Fen koulun pihalla Texasissa.
Pelastushenkilökuntaa Santa Fen koulun pihalla Texasissa.Handout / EPA

Opiskelijat olivat kuulleet Santa Fen lukiossa useita laukauksia perjantaina aamupäivällä, paikallista aikaa, tapahtuneessa kouluampumisessa, kertoo uutistoimisto AFP.

Nikki-niminen silminnäkijä kertoi, että Texasin osavaltion suurimmasta kaupungista Houstonista noin 60 kilometrin päässä sijaitsevasta koulusta oli paettu ampumisen jälkeen paniikin vallassa.

Richard Alleniksi esittäytynyt, paikalle rientänyt opiskelijan isä, kertoi nähneensä useita uhreja kannettavan ambulanssiin.

– Poikani sanoi, että joku meni taideaineiden luokkaan ja alkoi ampua oppilaita, Allen kertoo.

Opiskelija Paige Curry kertoi paikallisille tiedotusvälineille, että ampumista seurasi palohälytys, jonka jälkeen opettajat yrittivät kerätä oppilaita läheiselle huoltoasemalle.

– Näin tytön, jota oli ammuttu polvitaipeeseen ja ampumahaava oli sidottu siteellä. Palomiehet ottivat ontuvan tytön huostaansa, kertoi toinen Tyleriksi esittäytynyt opiskelija CBS-kanavalle.

Paikallisen KHOU-kanavan mukaan osa lapsista oli evakuoitu läheiseen automyymälään, josta vanhemmat kävivät noutamassa lapsiaan.

– Aluksi kukaan ei tajunnut, että kyseessä oli ammuskelu. Ensin kaikki luulivat, että meneillään oli vain tavallinen pelastusharjoitus. Seuraavaksi kuulimme kolme laukausta ja lisää räjähdyksiä.

– Opettajat huusivat meille: ”Juoskaa, juoskaa! Minä ja ystäväni suojauduimme lattialle ja sain soitettua äidilleni", kertoo koulussa ollut tyttö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Reutersin haastattelema koulussa ollut poika puolestaan kertoi kuullensa ensimmäisen kolmen laukauksen jälkeen myöhemmin neljä muuta laukausta. Poika oli ystävineen hypännyt aidan yli ja paennut läheiseen autopesulaan.

Korj. 18.5. klo 20.05 Houston ei Texasin pääkaupunki vaan suurin kaupunki ja otsikossa kuvaamataitoluokka taideaideiden luokaksi.

Lue seuraavaksi