1. yle.fi
  2. Uutiset

WWF: Tansania suunnittelee valtavia metsähakkuita luonnonsuojelualueella

Puita on määrä hakata noin 1500 neliökilometrin suuruiselta alueelta.

Tansania
Norsu Amboselin kansallispuistossa Keniassa
Selousin suojelualueella elää muun muassa uhanalaisia norsuja.Dai Kurokawa / EPA

Tansanian hallitus suunnittelee yli 2,5 miljoonan puun kaatamista Selousin luonnonsuojelualueella, kertoo luonnonsuojelujärjestö WWF Suomi (siirryt toiseen palveluun).

Tansanian suurin suojelualue Selous kuuluu Unescon maailmanperintökohteeseen ja alueella elää muun muassa uhanalaisia pensassarvikuonoja, virtahepoja ja norsuja.

Puita on määrä hakata noin 1500 neliökilometrin suuruiselta alueelta. Hakkuut aiotaan toteuttaa alueilla, jotka jäisivät suunnitteilla olevan Stieglerin solan vesivoimahankkeen myötä veden alle.

Tansanian hallitus on edistänyt vesivoimahanketta, vaikka sen ympäristövaikutuksista ei ole kattavaa selvitystä. WWF Suomen ohjelmapäällikkö Anne Tarvainen toteaa järjestön tiedotteessa, että puiden hakkuu aiheuttaa toteutuessaan valtavaa tuhoa Selousin eläimille.

– Nykyinen suunnitelma vaarantaa alueen uskomattoman ekologisen merkityksen ja myös yli 200 000 alajuoksulla asuvan ihmisen toimeentulon, toteaa Tarvainen.

Aiemmin tänä vuonna Unescon pääjohtaja Audrey Azoulay kirjoitti kirjeen Tansanian presidentille John Magufulille ilmaisten huolensa vesivoimahankkeen vaikutuksista maailmanperintökohteen luonnolle (siirryt toiseen palveluun). Suojelualuetta uhkaa myös teollisuus, kuten kaivostoiminta sekä öljyn ja kaasun etsintä.

Aiheesta lisää:

Sähkökatko pimensi koko Tansanian

The Guardian: Tanzania presses on with hydroelectric dam on vast game reserve (siirryt toiseen palveluun)

Raportti: Maailmanperintökohteen norsut häviämässä lähivuosina

Tansania: Norsujen salametsästys rajuun kasvuun

Lue seuraavaksi