Herätys: Parhaat tärpit kesäjuhlaan, Ruotsille jälleen MM-kultaa, hellerajaa hätyytellään

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Kesäisiä drinkkejä puutarhajuhlissa.
Ritva Tarkki / Yle

Pistä kesäjuhlan valmistelut kuntoon helpoilla vinkeillä

Kesän juhliin valmistaudutaan nyt täydellä tohinalla. Katso parhaat tärpit tärkeään tapahtumaan. Miten tehdään juhlaväelle ikimuistoiset valmistujaiset?

Verkkokaupan muovit sotkevat kierrätystä

Muovi pelletti.
Kotitalouksista kerätyt pakkausmuovit muuttuvat Fortumin Riihimäen muovijalostamossa muovipelleteiksi.Ronnie Holmberg / Yle

Kotitalouksien pakkausmuovien keräys, kierrätys ja uusiokäyttö toimivat Suomessa jo hyvin. Fortumin Riihimäen muovijalostamossa shampoopulloista tehdään viemäriputkia. Verkkokaupan myötä tulee sekalaisempaa muovia ja Fortumin tuotelinjapäällikkö kuvailee verkkokauppaa muovien kierrätyksen vapaamatkustajaksi.

Mielikuvamme epäluotettavasta Postista on vääristynyt

Postin jakelua
Atte Penttinen / Yle

Moni meistä ajattelee Postin olevan hidas tai epäluotettava. Tutkimukset, Ylen testi ja käyttäjien kokemukset kertovat kuitenkin toista. Valtaosa kirjeistä pääsee perille päivässä ja vain prosentin tuhannesosa katoaa – eikä ruohoakaan enää leikata

Ruotsille MM-kultaa toistamiseen – uusi mestaruutensa

Filip Forsberg hymyilee MM-kultamitali kaulassaan.
Tomi Hänninen

Sveitsi johti voittomaalikilpailua, mutta Ruotsi kiri ohi rangaistuslaukauskilpailun siivittämänä. Sveitsin unelma murtui, ja Ruotsi nappasi MM-kultaa lukemin 3-2. Tämä tarkoittaa sitä, että Ruotsi uusi mestaruutensa ja MM-kulta on Ruotsille jo sen historian 11:s. Tästä voi lukea, kuinka jännittävä ottelu eteni hetki hetkeltä.

Venezuelan presidentinvaaleissa epäselvyyksiä

Itsevaltaisin ottein hallitseva Nicolás Maduro on julistettu Venezuelan presidentinvaalien voittajaksi. Oppositio on syyttänyt valtapuolue sosialisteja siitä, että ihmisiä olisi pakotettu äänestämään Maduroa.

Tänää hätyytellään hellerajaa

Säägrafiikkaa: Lämpötilaennuste 21.-23.5.
Lämpötilaennuste 21.-23.5.Yle Sää

Alkuviikko on lämmin ja aurinkoinen. Lämpötila kohoaa 25 asteen vaiheille maan etelä- ja keskiosassa tänään ja huomenna, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen. Lapissa pilvisyys on ajoittain runsaampaa ja Pohjois-Lapissa tulee paikoin sadekuuroja.

Lisää säästä yle.fi/saa.