Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Viihdy ja sivisty näiden juttujen parissa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Roi Ronkainen esittelee jalkapohjiaan
Kalle Schönberg / Yle

Tämä mies kävelee paljain jaloin kesät talvet – asiantuntijat kannustavat heittämään kengät useammin sivuun

Lappeenrantalainen Roi Ronkainen on kävellyt paljain jaloin jo yli 10 vuotta. Lumisella kävelytiellä tai edes kesäisellä asvaltilla paljain jaloin kävelevä mies ei ole ihan jokapäiväinen näky. Ronkainen on tottunut siihen, että häntä tuijotetaan.

Tuomo Suntola
Vuoden 2018 Millennium-palkinnon saa tekniikan tohtori Tuomo Suntola. Hänen keksimänsä atomikerroskasvatusteknologia mahdollistaa ohutkalvot, joita tarvitaan muun muassa nykytietokoneiden valmistuksessa.

Suomalaismies kehitti jo 70-luvulla älypuhelimet mahdollistavan teknologian, mutta maailma ei ollut siihen vielä valmis

Kesti vuosia, ennen kuin jo 1970-luvulla Suomessa tehty keksintö uusista ohutkalvoista löi läpi. Nyt sitä käyttävät maailmalla kaikki elektroniikkavalmistajat. Tekniikan tohtori Tuomo Suntola sai tällä viikolla miljoonan euron Millenium-palkinnon kehittämästään atomikerroskasvatusteknologiasta. Katso videolta, kuinka Suntola kuvailee keksintöään.

Mohamed Salah Mestarien liigan ottelun jälkeen toukokuussa. Liverpool kaatoi AS Roman 5-2, ja Salah teki kaksi maalia entistä seuraansa vastaan.
Mohamed Salah Mestarien liigan ottelun jälkeen toukokuussa. Liverpool kaatoi AS Roman 5-2, ja Salah teki kaksi maalia entistä seuraansa vastaan.EPA-EFE / Ettore Ferrari

Tämän miehen vuoksi Liverpoolin kannattajat laulavat kääntyvänsä muslimeiksi – Maaginen maalintekijä Mohamed Salah on jo paljon enemmän kuin jalkapalloilija

Kun Liverpool pelaa tänään lauantaina Mestarien liigan finaalissa, egyptiläistä Mohamed Salahia seurataan ylitse muiden.

Markus Söder on Baijerin osavaltiopääministeri, joka on kuohuttanut Saksaa viime viikkoina ristiriitaisilla uudistuksillaan. Hän puhui Nürnbergissä elokuvateatterissa pidetyssä kampanjatilaisuudessa.
Markus Söder on Baijerin osavaltiopääministeri, joka on kuohuttanut Saksaa viime viikkoina ristiriitaisilla uudistuksillaan. Hän puhui Nürnbergissä elokuvateatterissa pidetyssä kampanjatilaisuudessa.Uwe Tautenhahn / Yle

Kesäkuusta lähtien Baijerissa on risti joka virastossa – Yle tapasi osavaltion johtajan, joka kuohuttaa koko Saksaa

Baijerin osavaltiopääministeri Markus Söder ajaa kristillisiä arvoja ja vahvaa poliisia. Arvostelijoiden mukaan hän kalastaa ääniä oikeistopopulistien tontilta.

Eduardo Afonso tyttäriensä kanssa
Eduardo Afonso tyttäriensä kanssa kolme vuotta sitten.Jonas Norén

Sinkkumiehestä tuli kaksostyttöjen isä sijaissynnyttäjän avulla – nyt ruotsalaisvälittäjä markkinoi kiistanalaisia sijaissynnytyksiä myös suomalaisille

Tukholmalainen Eduardo Afonso perusti kaksi vuotta sitten tiettävästi ensimmäisen pohjoismaisen sijaissynnytysjärjestelyissä auttavan välittäjätahon. Afonso kertoo, että kahden vuoden aikana Pohjoismaissa on heidän avullaan syntynyt neljä perhettä, ei kuitenkaan vielä Suomessa. Suomalaisviranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota ruotsalaisvälittäjän toimintaan.

Tytti Ripatti
Yle

Oma mies hakkasi ja raiskasi 30-vuotiaan Tytti Ripatin – nainen julkaisi kuvat ja kirjoitti presidentille, jotta kukaan ei enää epäröisi lähteä

Naiset eivät halua enää vaieta väkivallasta parisuhteessa. Apua hakevien määrä on kääntynyt kovaan kasvuun.