1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Britannia

Britannia haluaa eroon "likaisesta rahasta" – venäläismiljardöörin viisumiongelmat tapetilla

Britannian hallitus vakuuttaa toimivansa tehokkaasti rahanpesun vastaisessa taistelussa. Parlamentin mukaan kyse on kansallisen turvallisuuden tasoisesta ongelmasta.

Britannia
Britannian pääministeri Theresa May. 21.5.2018.
Britannian pääministeri Theresa May. 21.5.2018.Peter Powell / EPA

Pääministeri Theresa May sanoo Britannian olevan päättäväinen taistelussaan "likaista rahaa" vastaan.

May otti asian esille sen jälkeen kun parlamentin ulkoasianvaliokunta (siirryt toiseen palveluun)oli maanantaina esittänyt raporttinsa Britanniassa tehdystä rikollisen rahan pesusta.

Raportin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen liittolaisensa käyttävät Lontoota hyväkseen laittomien varojen piilottamiseen.

Valiokunta varoitti, että Venäjän toiminta on vaarana koko Britannian kansalliselle turvallisuudelle.

Britannian ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet erityisesti sen jälkeen, kun entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin Salisburyn kaupungissa maaliskuussa. Britannia syyttää teosta Venäjää.

Jalkapallomogulin viisumi jäihin

Viikonvaihteessa saarivaltiossa herätti kummastusta, kun jalkapallojoukkue Chelsean omistaja, venäläinen miljardööri Roman Abramovitš, ei osallistunut lauantaina Lontoossa joukkueensa Englannin Cupin voitonjuhliin.

Venäläisliikemies Roman Abramovitš Sveitsin Fribourgissa 02.05.2018.
Venäläisliikemies Roman Abramovitš Sveitsin Fribourgissa 02.05.2018.Anthony Anex / EPA

Syyksi paljastui se, että läheisistä Kremlin-suhteistaan tunnetun Abramovitšin viisumi oli tiettävästi vanhentunut huhtikuussa eivätkä brittiviranomaiset ole ainakaan vielä uusineet sitä.

Lue seuraavaksi