Lisää yrityksiä Moreenin alueelle – rakennuslupia yritystonteille hiotaan jo Hämeenlinnassa

Yrityspuisto Moreeni Hämeenlinnassa alkaa vetää taas uusia firmoja alueelleen. Kiinteistösijoittaja Lease Deal on hankkimassa Moreenista kolmea teollisuustonttia sinne muuttavia yrityksiä varten.

Hämeenlinna
CanPackin tehtaan avajaiset Hämeenlinnassa 27.6.2012.
Can-Packin tölkkitehdas Moreenissa avattiin vuonna 2012 Hämeenlinnassa.Markku Karvonen / Yle

Kiinteistösijoitusyhtiö Lease Deal Oy:n toimitusjohtajan Tomi Selkälän mukaan Hämeenlinna nähdään nyt kiinnostavana investointikohteena. Moreenille Lease Dealin halleihin sijoittuvista yrityksistä osa on hämeenlinnalaisia ennestään tuttuja, osa puolestaan valtakunnallisia. Yhtiö suunnittelee parhaillaan yritysten kanssa tonteille halleja.

Tarkoitus on päästä rakentamaan nopeasti ja jättää rakennuslupahakemukset vielä kesän aikana.

– Etenkin Moreenin alue ja sen tuntumassa olevat muut alueetkin ovat Hämeenlinnassa hyvin kehittyviä, arvioi toimitusjohtaja Tomi Selkälä Lease Dealista.

Lease Dealin kolme tonttia Hämeenlinnassa sijaitsevat Itäportintien varressa. Yhdelle tontille on sijoittumassa pk-sektorin yrityksille suunnattu monikäyttäjäkiinteistö, jossa on tuotanto-, varasto- ja toimistotiloja. Itäportintien varressa on myös jo suuri toimija, olutpurkkeja tekevä Can-Pack.

Moreeni on vetovoimaisella paikalla Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupunkikin odottaa nopeaa toimintaa rakentamisessa, sillä Moreenin tonttivaraukset ovat voimassa Lease Dealille vain marraskuun loppuun saakka. Rakennusoikeutta tonteilla on paljon. Tonteilla on alun perin tehtyjen logistiikkalinjausten takia runsaasti piha- ja pysäköintitilaa.

Yrityspuisto Moreeni sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin eteläpuolella Helsingin moottoritien ja Turun valtatien rajaamalla alueella. Moreenissa on nyt yli tuhat työpaikkaa ja 50 yritystä.