Seinäjoen keilahallin tulipalo sotki enemmän kuin arvattiinkaan – tekniikka puhdistetaan jäädytetyllä hiilidioksidilla

Seinäjoen squash- ja keilahallin pieneksi arveltu tulipalo sulki talon odottamattoman pitkäksi ajaksi. Keilaratojen tekniikan puhdistus on vaativa urakka.

keilahallit
Seinäjoen keilahallin siivoustyö kestää vielä viikkoja.
Seinäjoen keilahallin siivoustyö kestää vielä viikkoja. Toiveena on, että ovet voitaisiin avata juhannuksen jälkeen.Anne Elhaimer / Yle

Toukokuun alun tulipalo miesten pukuhuone- ja saunatiloissa on jättänyt jälkensä Seinäjoen keilahalliin. Vaikka itse palo jäi 60 neliömetrin alueelle, savu ja noki tunkeutuivat koko kiinteistöön.

– Ensimmäiset kuvat kun näin, niin ajattelin, että tässä menisi uusiksi vain pukutilat, tunnustaa toimitusjohtaja Hannu Jaskari ajatelleensa.

Karu totuus paljastui vähän myöhemmin. Vuonna 1979 valmistunut vanha puoli olisi remontoitava lattiasta kattoon ja niin sanotun uuden puolen joka sentti pestävä savun ja noen takia. Lasku saattaa kohota jopa satoihintuhansiin euroihin.

Suurin yksittäinen urakka on keilaratojen koneistojen siivous,. Siihen käytetään kuivajääpuhdistusta. Miinus 79-asteisen jäädytetyn hiilidioksidin pitäisi puhdistaa entinen tekniikka uudenveroiseksi. Ilman puhdistusta keilaratojen toimivuudesta ei ole takeita.

Kössin pelaajat kärsivät pisimpään

Jos keilalaitteiden pesu ei auta, edessä on uusien laitteiden hankinta.

– Kyllä toive on, että putsaamalla menisi kaikki. Jos uusia laitteita pitää alkaa asentaa, sitten puhutaan kuukausista, ei enää viikoista. Toivotaan, että tämä menee helpoimman tien kautta, toivoo toiminnanjohtaja Peter Zschauer.

Eniten haittaa talon sulkemisesta on squashin pelaajille, joilla pelitauko kestää elo-syyskuulle saakka.

– Tässä tulee useamman kuukauden tauko. Osa on käynyt jo pelaamassa Lapuallakin, kertoo Jaskari.

Talon korjaus valmistuu vaiheittain. Maanantaina ovensa avasi jo talon yläkerrassa sijaitseva kuntosali. Tavoitteena on, että keilahalli voitaisiin avata heti juhannuksen jälkeen.