Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa pidetään kiinni syksyyn saakka

Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa on kesän ajan vain kolme vuodeosastoa.

terveydenhoito
Pohjois-Kymen sairaala
Pyry Sarkiola / Yle

Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa pysyvät kiinni todennäköisesti yli kesän.

Carean johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa selvitti maanantaina Pohjois-Kymen sairaalan tilannetta henkilöstölle sekä Kouvolan kaupungin valtuutetuille ja virkamiehille.

Pohjois-Kymen sairaalan vuodeosastoja on jouduttu viime viikkoina sulkemaan, koska lääkäreistä on pulaa ja potilasturvallisuutta ei siten ole voitu kaikilla osastoilla taata.

Mäntymaa ei usko, että vuodeosastoja joudutaan sulkemaan lisää, mutta muun muassa kesälomien vuoksi kahden jo suljetun osaston tilanne jatkuu syksyyn.

Suljettuna Pohjois-Kymen sairaalassa ovat vuodeosastot kaksi ja kolme. Viidestä osastosta kolme toimii normaalisti. Vuodeosastopaikkoja on tällä hetkellä noin 70.

Muutamia potilaita on jo jouduttu ohjaamaan jatkohoitoon Karhulan terveyskeskussairaalaan ja kuntoutuskeskus Hoikuun Haminaan.

Pohjois-Kymen sairaalan poliklinikkatoimintaan vuodeosastojen sulkemisella ei ole vaikutusta.

Kaksi lääkäriä auttaisi

Mäntymaan mukaan tilanne helpottuisi, jos töihin Kouvolaan löytyisi kaksi erikoislääkäriä.

Pohjois-Kymen sairaalaan on jo pitkään etsitty kahta tai kolmea vakituista lääkäriä. Rekrytointi on kuitenkin takunnut, ja vajetta on paikattu keikkalääkäreillä, joita niitäkään ei tahdo löytyä.

Kouvolan terveysjohtaja Kari Kristerin mukaan lääkäreitä on yritetty houkutella monin tavoin, kuten täsmähakuna, sosiaalisen median kautta ja lähettämällä postia suoraan lääkäriopiskelijoille.